NOR CURIER 930X122

casa sfanta vineri

Pitești. Imagini INFECTE, scandaloase, la 2 pași de Centru, lângă o superbă biserică

Pitești. Imagini INFECTE, scandaloase, la 2 pași de Centru, lângă o superbă Biserică

Citiți și: Garda de mediu, despre casa GROAZEI de lângă Biserica Sf. Vineri: Se intră cu mandat!

Imagini greu de privit pe strada Sfânta Vineri din municipiul Pitești. O adevărată casă a groazei se află la doar câțiva metri de unul dintre cele mai frumoase monumente istorice din oraș, Biserica Sfânta Vineri.

Citiți și: Gentea, reacție cu privire la casa de pe Sfânta Vineri care stă să se prubușească!

Lângă lăcașul de cult ce datează de la începutul secolului al XIX-lea, o adevărată bijuterie cu care piteștenii se mândresc, întâlnim un peisaj deplorabil.

Este vorba despre casa de pe strada Sfânta Vineri care stă să cadă și despre care ePitești a scris în mai multe rânduri.

Subiectul pe larg, AICI -Pericol pe strada ”Sfânta Vineri”! Ditamai casa stă să cadă! și AICI – Pitești: Ruină – pericol public lângă biserică. Să ne rugăm să nu se dărâme pe noi

Un imobil ce pare abandonat, dar nu este: are proprietari care, somați de Primărie, au împrejmuit cu plasă fațada dinspre strada Sfânta Vineri pentru ca elemente de construcție să nu le cadă trecătorilor în cap.

Primăria Pitești s-a autosesizat și a intervenit în urma ultimului articol publicat de noi pe această temă, în luna mai a anului trecut. Subiectul pe larg AICI: Gentea, reacție cu privire la casa de pe Sfânta Vineri care stă să se prăbușească! și AICI: Intervenție la casa groazei de pe Sfânta Vineri.

Așa arată zona casei cu pricina după ce subiectul a apărut în publicația noastră

Însă, în loc să se rezolve, problemele cu acest imobil par mult mai grave.

Casa despre care vorbim continuă și pe strada Mihai Viteazul, perpendiculară pe strada Sfânta Vineri. Imaginea care li se înfățișează trecătorilor este de-a dreptul de groază!

Locuința este, efectiv, o ruină: geamuri sparte, ziduri cu găuri, acoperiș găurit, curtea cu gardul căzut plină de copaci și ierburi și, mai ales, de mormane înfiorătoare de gunoaie!

Zona este pur și simplu înghițită de mizerie, un adevărat focar de infecție care pune în pericol sănătatea locuitorilor.

Cum a ajuns să arate acest spațiu este de-a dreptul scandalos!

Peisaj horror, greu de privit! Imaginile filmate sunt șocante!

 

Facem o precizare importantă: casa scoasă la vânzare care are peretele lângă casa dărăpănată, nu are aceiași proprietari.

Revenind la subiect:

Conform unei hotărâri a Consiliului Local al municipiului Pitești, proprietarii terenurilor și clădirilor neîngrijite plătesc un impozit majorat cu 500% dacă nu pun lucrurile în ordine în cel mai scurt timp.

Pentru un punct de vedere oficial cu privire la această situație, ePitești a luat legătura cu Primăria Municipiului Pitești

Iată răspunsul instituției, instituție care știa de existența problemelor:

„Reprezentanți ai Primăriei s-au deplasat în teren pe strada Sfânta Vineri și au constatat că la adresa Sfânta Vineri, nr. 40, există o casă și un teren degradat, s-au făcut poze la fața locului și a fost întocmită nota de constatare nr. 37016/19.07.2021.

Au fost identificați proprietarii (N. C. și N. M., N. S. și N. F., N. A, R. A, B. N., H. A. S) și au fost întocmite somații, care au fost trimise către proprietari prin poștă, cu confirmare de primire.

După expirarea termenului acordat proprietarilor, pentru igienizarea terenului, comisia s-a deplasat la fața locului și a constatat că proprietarii nu au dat curs somațiilor.

Au fost făcute poze și s-a întocmit nota de constatare.

Impozitul a fost majorat cu 500% pentru anul 2022, pentru N. A. și R. A.

De asemenea, proprietarii vor fi sancționați contravențional cu amendă cuprinsă între 1.000 lei și 1.500 lei conform art. 2 alin. (2) din HCL 283/2021, pentru aprobarea unor măsuri și acțiuni pentru realizarea activității de bună gospodărie și înfrumusețare a municipiului Pitești”, sunt informațiile transmise de municipalitate pentru ePitești.ro.

Concluzia este simplă: Primăria Pitești are pârghii legale limitate, dar pe care le-a pus în aplicare! Nu este de ajuns, însă! Cerem Gărzii de Mediu Pitești să se AUTOSESIZEZE și să încerce cu reprezentații tuturor instituțiilor abilitate să rezolve acest caz SCANDALOS! 

Vom reveni asupra subiectului!

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • Anonim spune:

    Prin Constituție Statul garantează și protejează proprietatea. Odată aveam Constituție. Să facă gard mai înalt ca să nu vadă trecătorul curios.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90