New Profesional Consult 930 x 122

amenda

Pitești: Patru copii, prinși în flagrant, în timp ce desenau graffiti pe un zid

Patru copii din Pitești au fost prinși în flagrant de polițiștii locali chiar în momentul în care desenau graffiti pe pereții unui zid.

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

Incidentul a avut loc în cartierul Războieni, în această după-amiază.

Tinerii, cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, s-au ales cu amendă.

Citiți și: Toată lumea o căuta pe Armina-Maria. Iar ea plecase la iubit!

În jurul orei 16.00, un echipaj din cadrul Politiei Locale Pitești – Biroul Intervenție la Evenimente, a depistat un grup de 4 tineri cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani care desenau pe un zid ( tip grafitti), având asupra lor mai multe spray uri de diferite culori.

Cei 4 au fost identificați și sancționați cu amenda cuprinsa între 100 și 500 lei.

Fiind minori, au fost chemați părinții la sediul Politiei Locale pentru a primi procesele verbale.”, transmite Bogdan Aristănțoiu, purtător de cuvânt al Poliției Locale Pitești.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

11 comentarii

  • Satan spune:

    Sa faca loc sau ziduri speciale de desenat, arta stradala trebuie lasata libera si promovata corect.

  • abc spune:

    @ Satan – Ce dracu indrugi tu, ma, aici? Arta stradala e tot una cu mazgaliturile alea oribile ale unor pusti? N-ar fi mai bine sa fie incurajati sa faca arta aia pe peretii lu’ ma-sa si ai lu’ tac-so din casa, daca tot sunt asa de mari artisti, iar pe urma sa puna parintii taxa la intrarea in apartament ca la expozitie, sa poata veni lumea sa admire dejectiile artistice ale progeniturilor? Nu incepe sa-mi dai exemple de prin alte tari, ca nu esti tu singurul care a „admirat” asemenea mizerii „artistice” peste hotare… Du-te spre exemplu, la Paris, si admira: din loc in loc, e adevarat, sunt cateva creatii impresionante (dar facute de niste artisti adevarati si recunoscuti, dupa ce au fost platiti special sa decoreze locul respectiv, fara a se mai permite ulterior intruziunea altcuiva), in rest peretii si zidurile de pe marginea drumurilor zici ca au incaput pe mana unor pictori de biserici de la noi dupa ce s-au imbatat si s-au hotarat sa rescrie si sa redeseneze biblia sub forma de scenariu complex „circ+orgie+spitalul 9”

  • abc spune:

    @ Satan – …si inca un lucru, poate iti mai reevaluezi folosirea termenului „arta” dupa ce-l analizezi semantic! Uita-te la poza care ilustreaza acest articol. Daca tu numesti aia „arta”, du-te la un doctor, fiindca sigur ai o dependenta de ceva si halucinezi (ori droguri, ori alcool).

  • Fan chiti spune:

    Ba de ce dracu nu lai desenat pa chiti baaaaaaaaa nu

  • 123 spune:

    Din ce am inteles aici ai o problema foarte mare cu niște copii între 10-14 ani. Artiștii care au fost plătiți sa facă acele lucruri sunt oameni în toată firea și ei au plecat de undeva. Ei unde credeți ca au exersat prima data??? Prin comentariul dvs. dați dovada de imaturitate și încăpățânare!!! Creșteți oameni buni și învățați ca nimeni nu ajunge artist peste noapte!!!

  • abc spune:

    @123 – Nu ajungi artist cand ti se implanteaza de mic ideea ca poti sa distrugi bunurile publice sau ale altor oameni. Si n-am nimic cu copiii, dimpotriva, i-am gasit pe unii mici desenand cu creta colorata pe usa garajului meu si le-am spus ca pot sa deseneze cat vor ei si cand vor ei, dar sa nu faca la fel cu peretii de la bloc (fiindca eu pe aceia nu-i pot spala) si au fost fericiti si au inteles. Exersatul de care vorbesti se face in locuri destinate acestui scop, unde nu se distruge nimic si unde se poate curata ulterior. Ce spui tu e ca si cum ai avea pretentia ca in sala de clasa, la scoala, sa se aduca mereu o tabla noua dupa ce a fost umpluta una cu scris, iar cea veche sa fie distrusa.

  • Satan spune:

    @abc-Ai ajuns inapoi la vorbele mele, eu nu am zis nici o secunda ca sunt de acord cu vandalizarea, in fine, hai, acum ai grija de tine, nu te mai enerva degeaba.

  • abc spune:

    @ Satan – Banuiesc ca ai dreptate daca mai sunt si alti oameni prin Pitesti care isi doresc niste locuri speciale in oras, construite pe taxele si impozitele lor, in care sa vina copiii cu tot felul de sprayuri ca sa exerseze pentru a deveni peste vreo 20 de ani artisti, ca si cum a deveni artist presupune asa ceva. Sunt nenumarate alternative la peretii si zidurile orasului, ca „suport” al exersarii „artei”: hartia (adica un caiet), computerul, plansele si panzele pentru pictura, etc… Pe vremea mea, arta avea alt inteles: intai inveti, ai valoare, esti apreciat si abia apoi expui in public, „pe strada”, nu invers! Sper ca nu esti dintre suporterii lui Dancila, cea care intai a devenit premier si abia apoi s-a apucat sa invete limba romana si gramatica ei.
    P.S. – Pe bune?!! Chiar crezi ca trebuie cheltuiti bani publici, adica taxele mele si ale tale, pe asa ceva?

  • abc spune:

    @ Satan – …Si mai e un lucru pe care observ ca nu-l precizeaza nimeni. Chestia asta cu „grafitti” nu e despre arta, ci despre dorinta de a face ceva care sa ramana timp indelungat intr-un loc, pentru te lauda cu el, fara sa conteze contextul, daunele, valoarea… Tipic pentru copiii sau
    adolescentii carora parintii nu le-au inoculat bunul-simt si respectul!

  • 123 spune:

    @abc – Stii ca nu e la fel sa desenezi pe perete ca pe hârtie! Ca sa ajungi artist trebuie exersata treaba asta. Și cel mai mult îmi place ca te plângi când o fac pe strada , dar nu te-ai indura sa pui 50 de lei pentru construirea unor ziduri sa nu mai dam de probleme de genul!!!

  • abc spune:

    @ 123- Nu credeam sa intalnesc vreodata o persoana capabila de un asemenea rationament. Deci daca n-ai ziduri de pictat/exersat/mazgalit inseamna ca refuz omenirii dreptul de a mai avea vreodata vreun Michelangelo sau vreun Leonardo sau vreun Rafael Sanzio. Coaie, impusca-te!… Si educa-ti copiii tai in spiritul acestui rationament pe care il consideri corect. Vei primi ce vei merita!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90