930×122 CAPRA 5

centura de siguranță

Pitești: ”Pedeapsă” grea pentru un șofer prins cu telefonul în mână și fără centură la volan

Un tânăr de 29 de ani, din Bălilești, județul Dolj, a rămas fără permis și s-a ales și cu o amendă ”generoasă” după ce a mers cu viteză, în timp ce folosea telefonul la volan și nu purta centură de siguranță.

Citiți și: Pitești. N-ai să crezi așa ceva! Pentru ce s-au dat amenzi în localuri

Șoferul a fost depistat pe raza municipiului Pitești, pe bld. Nicolae Bălcescu.

În urma verificărilor, polițiștii au descoperit și că inspecția tehnică periodică a autoturismului era expirată.

Citiți și: Ce s-a întâmplat cu bărbatul care a fugit din Spitalul Județean

IPJ Argeș transmite:

„Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 29 de ani, din Bălilești, județul Dolj, care conducea un autoturism pe bld. Nicolae Bălcescu din Pitești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 73 km/h.

Totodată, în urma verificărilor, s-a constatat că cel în cauză utiliza și telefonul mobil în timpul săvârșirii abaterii, nu purta centura de siguranță, iar valabilitatea inspecției tehnice periodice a autoturismului era expirată.

În urma abaterilor constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare totală de 870 de lei, totodată fiind aplicate măsurile complementare de reținere a permisului de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile (utilizarea telefonului mobil concomitent cu altă abatere la circulația pe drumurile publice), precum și a certificatului de înmatriculare (ITP expirat).”

În ultima zi a săptămânii, polițiștii Biroului Rutier Pitești au aplicat 54 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.395 de lei.

Au fost aplicate măsurile complementare de reținere a 4 permise de conducere și de retragere a 2 certificate de înmatriculare. Sancțiunile aplicate de polițiștii piteșteni au fost astfel: 29 pentru viteză (3 permise reținute abateri mai mari de 50 km/h față de limita de pe sectorul de drum unde a avut loc constatarea, și 1 pentru utilizarea telefonului mobil concomitent cu altă abatere la regimul circulației – viteză excesivă), 9 pentru neutilizarea centurii de siguranță, 14 pentru alte sancțiuni (1 pentru utilizarea telefonului mobil, 1 certificat de înmatriculare reținut pentru ITP expirat, 1 certificat reținut pentru modificări tehnice neomologate).

Foto principal: descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90