930×122 CAPRA 5

bolt

Pitești: Poliția și Bolt și-au dat mâna pentru siguranța ”trotinetiștilor”

Pitești: Poliția și Bolt și-au dat mâna pentru siguranța ”trotinetiștilor”

Citiți și: Important de știut pentru toți șoferii!

Inspectoratul de Poliție Județean Argeș, Poliția Locală Pitești și Bolt, cel mai mare operator de trotinete electrice din Europa, reamintesc utilizatorilor cele mai importante reguli de folosire în siguranță a trotinetelor electrice și fac apel la aceștia să respecte regulile de circulație, să fie atenți la semafor, să nu utilizeze trotineta în tandem, să evite consumul de alcool și să folosească pistele speciale, acolo unde acestea sunt disponibile.

În acest sens, în zona Expo Parc din municipiul Pitești s-a desfășurat în această seară o activitate informativ-educativă pentru prevenirea accidentelor rutiere în care ar putea fi implicați utilizatorii trotinetelor electrice.

Citiți și: Vrei un salariu sigur? Poliția Română scoate sute de posturi la concurs din sursă externă

Polițiștii le-au explicat celor care se plimbau pe trotinete electrice care sunt normele rutiere pe care trebuie să le respecte, oferindu-le tricouri cu elemente reflectorizante, inscripționate STOP JOC. START SIGURANȚĂ – Pe bicicletă sau pe trotinetă, respectă regulile de circulație!, care să îi ajute pentru a fi vizibili pe timp de noapte.

De asemenea, reprezentanții firmei Bolt le-au explicat regulile elementare de care trebuie să țină cont în utilizarea și, ulterior, parcarea corespunzătoare a acestor mijloace de transport.

Astfel de acțiuni vor continua, instituțiile implicate propunându-și să dezvolte un parteneriat pe termen lung în care să identifice soluții viabile și eficiente pentru siguranța utilizatorilor.

Mai multe evenimente rutiere în care au fost implicate trotinetele electrice

În perioada 01.05-01.08.2022, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș au fost înregistrate opt evenimente rutiere cu trotinetele electrice.

Aceste accidente s-au soldat cu rănirea gravă a unei persoane și vătămarea corporală ușoară a altor șase persoane.

Dintre cele opt evenimente rutiere, cinci au avut loc pe raza municipiului Pitești și trei în zone rurale, majoritatea (șase) pe timp de zi.

Călin Leuștean, Micromobility Manager Bolt Romania

Trotinetele electrice sunt atât un mijloc de transport sustenabil și prietenos cu mediul, cât și un mod de a te bucura de călătoriile urbane pe distanțe scurte, de aceea Bolt investește constant în educarea utilizatorilor cu privire la siguranța și responsabilitatea folosirii lor. Susținem toate orașele care pun accent pe bunăstarea locuitorilor, pe dezvoltarea unor alternative de mobilitate verzi, care au rolul de a oferi cetățenilor mai multe oportunități de mișcare în spațiul public.”, a declarat Călin Leuștean.

Inițiativa face parte dintr-o campanie inspirată de cultura motocicliștilor și are rolul de a-i încuraja pe utilizatorii de trotinete să le urmeze sfaturile.

Motocicliștii sunt recunoscuți la nivel global pentru spiritul de comunitate, grija pentru mijlocul de transport și respectul față de ceilalți participanți la trafic.

Casca de protecţie este obligatorie

Pentru conducătorii cu vârsta sub 16 ani, casca este obligatorie. Echipa Bolt încurajează purtarea ei de către toţi utilizatorii de trotinete.

De asemenea, înainte de utilizare, aceştia sunt sfătuiţi să verifice dacă trotineta este în perfectă stare de funcţionare – roţile sunt umflate corespunzător, frâna nu este slăbită, bateria este suficient încărcată, iar acceleraţia răspunde bine la apăsare.

Sfaturi pe care Bolt le oferă

Atunci când folosesc o trotinetă electrică pentru prima dată, Bolt recomandă utilizatorilor să acceseze „Modul începător” și solicită parcurgerea cu atenție a setului de instrucțiuni și măsuri de siguranță afișat în aplicație.

Acestea sunt extrem de simple și practice, printre altele, utilizatorii fiind rugați:

● să conducă și să parcheze trotinetele numai în locurile permise;

● să conducă în linie dreaptă, evitând virajele strânse, pe drumurile publice și pe pistele de biciclete (în lipsa pistelor de biciclete, circulația este permisă numai pe sectoarele de drum cu viteză maximă de 50 km/h);

● să aibă asupra lor un act de identitate atunci când folosesc trotinetele.

De asemenea, aplicația le indică să NU folosească trotinetele:

● pe ploaie sau vânt puternic, în condiții de polei sau ceață;

● dacă se află sub influența oricăror substanțe alcoolice sau toxice;

● pe trotuare, cu excepția cazului când pe acestea sunt amenajate piste pentru biciclete.

Ghidul complet de siguranţă pentru utilizarea trotinetelor Bolt este disponibil AICI. De asemenea, regulile detaliate pentru fiecare oraş din România pot fi vizualizate AICI.

Ce se întâmplă dacă nu sunt respectate normele privind circulația trotinetelor

Bolt, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş şi Poliţia Locală Piteşti amintesc utilizatorilor că nerespectarea normelor privind circulația trotinetelor electrice pe drumurile publice este sancționată cu amendă cuprinsă între 580 și 725 de lei, iar conducerea trotinetelor electrice pe porțiunile de drum interzise este sancționată cu amendă cuprinsă între 870 de lei și 1.160 de lei.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Costel spune:

    Poezie, poezie..
    Când vreodată a funcționat senzibilizarea sau conștientizarea cetățeanului?
    Politia sa dea amenzi pt circulația neregulamentara (pt ca eu nu am auzit de amenzi la trotinetisti), adică amenzi pentru circulația a 2 pe trotineta dau sub vârstă conform legislației.
    Politia sa modifice legislația încât pe drumurile publice sa mergi doar cu casca și eventual cu vesta sa poți fi observat.
    Primăria sa instituie locuri dedicate unde firmele ce închiriază trotinete sa le poată parca, în caz contrar forma sa primească amenda pt parcare neregulamentara sau amândoi de obiecte pe spațiul public.
    Firmele de închirieri trotinete sa modifice aplicația încât dacă nu parchezi în zonele dedicate sa fi taxat în continuare sau sa perceapă taxa suplimentara în cuantumul a doua amenzi.

    Doar in aceste cazuri se pot diminua accidentele cât și nervii cetățenilor care fie ocolesc trotinetele lăsate aiurea pe trotuare, fie pe cei care merg aiurea în trafic.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90