EcoMoto 930×122

cristian gentea

Pitești. Povestea din spatele cortinei: 2 polițiști locali și o femeie care dorea să moară

Pitești. Povestea din spatele cortinei: 2 polițiști locali și o femeie care dorea să moară

Citiți și: Gentea, anunțul momentului despre Liceul cu Program Sportiv ”Viitorul”!

Ziua de 26 iunie 2023 va rămâne pentru totdeauna în memoria a doi polițiști locali piteșteni. A fost ziua în care au smuls din ghearele morții o femeie care se zbătea în apa râului Argeș. Întâmplarea a făcut ca Ion Voica și Ionuț Puricel să se afle în zona Podului Viilor.

Când și-au văzut semenul la ananghie, cei doi au intervenit.

Citiți și: Simfonia Lalelelor, luată cu asalt de polițiștii locali. Sancțiuni usturătoare

Prețuirea comunității

Primarul Cristian Gentea a considerat că trebuie să își exprime aprecierea pentru curajul celor doi polițiști locali. Și ieri i-a răsplătit cu diplome. De altfel prin gestul simbolic al edilulul-șef, cei doi primesc prețuirea întregii comunități.

Citiți și: Polițiștii care au salvat o femeie de la moarte sigură, premiați de edil

Și-a riscat viața

Ce doi oameni ai legii au fost premiați, cum era și firesc. Au conlucrat pentru salvarea femeii, însă unul dintre ei a dat dovadă de un curaj nebun.

O afirmă Ion Ciurescu, director general adjunct al Poliției locale Pitești: „Ion Voica și-a riscat cel mai mult viața. A fost într-un mare pericol. Imaginați-vă mâlul care era acolo, apa înșelătoare, curenții…”

La un pas de dublă tragedie

Intervenția a fost dificilă și din alt punct de vedere după cum ne-a declarat în exclusivitate directorul Ion Ciurescu: „Omul nostru a riscat enorm și pentru că el nu știa cum va reacționa persoana respectivă, femeia.

Dacă avea de gând să se omoare, putea să încerce să îl tragă și pe polițistul nostru după ea! Se putea petrece o dublă tragedie. A avut tărie de caracter, prezență de spirit, a dialogat mai întâi cu ea, să-și dea seama ce stare psihică are.”

Scenariu

Dacă așa s-ar fi petrecut lucrurile și ambele persoane ar fi fost în pericol de a se îneca, cel de-al doilea polițist ar fi reacționat cu siguranță pentru a-i salva. Este un scenariu plauzibil. Nu a fost însă cazul. Totul s-a terminat cu bine.

Pitești. Povestea din spatele cortinei: 2 polițiști locali și o femeie care dorea să moară

Gesturi nobile

Nu este prima dată când Ion Voica a scăpat un om de la moarte.

A mai făcut acest lucru în urmă cu câțiva ani însă cazul nu a fost mediatizat. De altfel, după cum am aflat de la conducerea Poliției locale, se întâmplă deseori ca agenții să facă gesturi noblile.

În perimetrul în care patrulează ori dacă se care se află în timpul lor liber. Mai ales bătrâni pe care îi ajută se traverseze ori să urce în autobuze, diferite situații în care mâna lor întinsă contează.

Vitrina cu diplome

Drept urmare a bogatei activități desfașurate și a bunei colaborări cu diverse instituții, vitrina de la sediul Politiei locale s-a umplut. Diplome, cupe, plachete, medalii. Le prezintă cu mândrie Carmen Ștefania Panait, șef birou Bază de Date și Dispecerat.

Doar felicitări si poze

Cei doi polițiști locali au salvat un suflet de la pieire sigură.

Și logic ar fi ca ei pe lângă diplome, strângeri de mână, felicitări și poze cu primarul, să fi primit și altă recompensă. Bănească.

Desigur, nu la bani se va fi gândit Ion Voica în acele clipe decisive când s-a aruncat în apă. Însă o răsplată materială ar fi motivantă și pentru colegii lui, să facă la fel în situații asemănătoare.

Un cuantum…invizibil

Directorul Ion Ciurescu, cel care a preluat și prerogativele superiorului său cât acesta se află în concediu, fiind practic șeful Poliției locale în prezent, ne-a declarat:

„Cei doi bravi băieți ai noștri au toată aprecierea noastră dar…atât! Nu vor vedea un leu în plus la salariu.

Nu ne permite legea să facem așa ceva. Nicio primă, niciun alt câștig sub forma unor zile libere, nimic! Nu comentez dacă e firesc sau nu, noi funcționăm conform legii…”

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90