930 x122 grota rece

caldura

Pitești. Primarul orașului, mesaj răspicat: „Nu lăsați copiii în frig!”

Edilul Piteștiului, Cristian Gentea, anunță că toate unitățile de învățământ din municipiu vor fi monitorizate pentru a se vedea dacă elevilor le este furnizată cantitatea de căldură necesară asigurării confortului termic în clase.

Citiți și: Gentea și-a depus candidatura oficial! Mînzînă i-a fost alături!

Primarul reamintește faptul că, din 17 octombrie a început furnizarea energiei termice în oraș. Totodată, edilul punctează că și unitățile de învățământ care nu sunt racordate la rețeaua centralizată de termoficare trebuie ”să se alinieze” și să asigure copiilor temperaturi interioare corespunzătoare.

Mesajul primarului Gentea vine în urma sesizării situației neplăcute de la Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân din Pitești”, acolo unde directorul unității de învățământ ar fi ales să nu pornească centrala. Subiectul pe larg, AICI – Gentea, furios: Dacă mâine nu sunt clasele încălzite, veți avea de-a face cu mine!

Citiți și: Tot ce e mai frumos în lume este la SIMFONIE!

Așa cum am anunțat, în urma sesizărilor părinților, am reacționat imediat și am remediat situațiile punctuale în care copiii sunt obligați să învețe în săli de clase neîncălzite!

Vom monitoriza cu atenție cum se asigură condițiile termice în unitățile de învățământ din municipiu.

Din cele 47 de unități cu personalitate juridică, 28 sunt racordate la rețeaua centralizată de termoficare, 16 au centrală termică proprie și 3 folosesc ambele sisteme de încălzire.

În 17 octombrie 2022 a început furnizarea energiei termice pentru încălzire în sistemul centralizat din municipiul Pitești, asigurând temperaturi interioare corespunzătoare.

Școlile care au centrale proprii trebuie să se alinieze!

Facem apel la responsabilitatea și buna credință a managerilor de școli și grădinițe: nu lăsați copiii în frig, dar nici nu risipiți energia!

Sezonul rece se apropie, contextul energetic european extrem de complex ne obligă să facem eforturi pentru a găsi echilibrul între asigurarea condițiilor normale din punct de vedere termic în locuințe, școli, locuri de muncă și utilizarea responsabilă a resurselor!”, transmite edilul Cristian Gentea.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • cetatean spune:

    Una zice alta face!

    În loc de populism ieftin putea spune câte școli au pornit căldura in clase indiferent de sursa de alimentare!

    Răspuns: Niciuna!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90