NOR CURIER 930X122

babele

Pitești. Proces cu greutate! O căruță de bani în joc

Curtea de Apel Pitești a dat săptămâna trecută verdictul într-un proces foarte important.

Citiți și: Breaking! Decizia instanței pentru Georgescu

Este vorba despre dosarul privind disputa teritorială dintre judeţele Prahova şi Dâmboviţa cu privire la apartenenţa monumentelor cunoscute sub denumirile de Babele şi Sfinxul din Munţii Bucegi.

Judecătorii Curţii de Apel Piteşti au menţinut decizia pronunţată în 2021 de un complet de judecată din cadrul Tribunalului Vâlcea.

Citiți și: Criză în Justiție! Protest împotriva neplății salariilor!

Conform acesteia, Sfinxul şi Babele din Bucegi, unele dintre cele mai cunoscute monumente naturale ale României, se află pe teritoriul judeţului Dâmboviţa. Decizia Curții de Apel Pitești este definitivă.

Însă, Prefectura Prahova susține că momumentele sunt şi rămân în domeniul public al oraşului Buşteni, explicând că decizia Curţii de Apel Piteşti vizează doar delimitarea teritorială dintre oraşul Buşteni şi comuna Moroeni (Dâmbovița), scrie digi24.

Cu alte cuvinte, localitatea dâmbovițeană nu ar avea dreptul de proprietate asupra acestora. Monumentele vor rămâne tot în domeniul public al orașului Bușteni. Cei mai mulți turiști preferă să meargă la monumentele din Munții Bucegi cu telcabina. Costul unui tur-retur Bușteni-Babele este, în prezent, 170 de lei pentru un adult.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90