930 x122 grota rece

cabluri subterane

Pitești. Proiect ambițios: Fără cabluri pe stâlpii din oraș

Pitești. Proiect ambițios: Fără cabluri pe stâlpii din oraș

Citiți și: Gentea anunță o nouă investiție majoră în Pitești!

Un proiect foarte important pentru municipiul Pitești și cetățenii ei va fi supus votului mâine, 7 decembrie, în ședință extraordinară a Consiliului Local.

Este vorba despre aprobarea Studiului de fezabilitate privind trecerea cablurilor aeriene (de energie electrică și telecomunicații) în infrastructura subterană.

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

Totul face parte din cadrul proiectului „Elaborarea planurilor de atenuare și adaptare la schimbările climatice în municipiul Pitești.

Proiectul prevede și aprobarea devizului general privind cheltuielile necesare realizării investiției. Este vorba despre 6.168.269,55 lei, cu T.V.A, conform proiectului de hotărâre.

Unde ar putea să se realizeze proiectul

Au fost propuse și analizate, în cadrul studiului de fezabilitate, mai multe artere de circulație unde ar urma să fie produsă această schimbare.

Este vorba despre: bulevardele Republicii și Nicolae Bălcescu și străzile Negru Vodă, Dumbravei, Armand Călinescu, Victoriei și Egalității.

Pe de altă parte, în cadrul studiului au fost analizate două scenarii pentru implementarea acestui proiect.

În urma unei analize, se arată în proiect, a fost ales scenariul care presupune realizarea unei infrastructuri subterane pentru rețelele de telecomunicații.

Celălalt scenariu se concentra pe utilizarea infrastructurii existente.

De unde vin banii? 

În proiect se mai arată că sursele de finanțare ar putea veni atât de la bugetul local, cât și din fonduri nerambursabile, ce se doresc a fi accesate.

Pe de altă parte, în document se mai arată și că, în ipoteza implementării proiectului, „Primăria nu va percepe tarife pentru închirierea canalizației subterane”.

În plus, în cazul în care se va obține finanțare nerambursabilă, „această canalizație nu va putea fi închiriată și va trebui oferită cu titlu gratuit, fără a genera venituri”.

Pitești. Proiect ambițios: Fără cabluri pe stâlpii din oraș

Aprobarea studiului de fezabilitate este doar o primă parte pentru materializarea acestui proiect.

Pentru concretizarea lui vor fi necesari mai mulți pași. Printre aceștia, cel mai probabil, și implicarea autorităților naționale cu competență în domeniu.

Foto: Descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

2 comentarii

  • Cristel spune:

    Campionii prostie! Așa putem descrie ce se întâmplă în această „urme” plină de hoți și babuini.
    Acum câteva luni semnalăm cum au montat semafoarele din centrul acestui oraș jungla, adică cu niste furtunuri groase că pe mana de zici că ai vrut să facă alimentare cu apă între stâlpi. Nici pe jos nu e ceva mai ordonat ținând cont că absolut prin tot orașul dai ba într-un ciot de furtun ieșit din pământ, ba îți rupi picioarele într-o platbandă de împământare, ba dai peste un panou electric și tot așa.
    Ne apropiem noi de vestul Europei cum se apropie Rusia de democrație, tocăm milioane de euro pentru a copia modelul India.

  • Viorel Dumitru spune:

    Iar o să se taie asfaltul,iar aglomerație,iar săpături!!!!🤔🤔🤔🤔🤔🤔

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3