Donaris 930 x 122

argeș mall

Pitești: S-a dat undă verde pentru dezvoltatorii Argeș Mall

Este oficial! Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Pitești a dat aviz pozitiv pentru construirea pasajului rutier și pietonal peste calea ferată pe terenul din strada Tudor Vladimirescu, nr. 113-115C.

Citiți și: Gentea anunță o nouă investiție majoră în Pitești!

Firma care a solicitat această autorizație de construire și care se va ocupa de lucrări este Prime Kapital Emerald SRL, aceiași firmă care va construi centrele comerciale din cartierul piteștean Tudor Vladimirescu, proiectul Argeș Mall.

Reamintim că, centrul comercial Argeș Mall a fost anunțat încă din anul 2018 ca fiind cel mai mare proiect comercial din municipiu, proiect care ar urma să se ridice la 80 de milioane de euro, conform dezvoltatorului.

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

Pe lângă centrul comercial, ”Prime Kapital va dezvolta din resurse exclusiv proprii o pasarelă auto-pietonală, o investiție de 6 milioane de euro, pe care o va transfera gratuit municipalității după finalizarea construcției. Este vorba despre o alternativă la trecerea căii ferate care separă în prezent pe cei 16.000 de locuitori din cartierul Tudor Vladimirescu de restul orașului”, afirma dezvoltatorul în 2019.

Tot atunci, inițiatorul proiectului transmitea, potrivit unui comunicat de presă că, odată cu noua investiție, în municipiul Pitești ar urma să apară 1.400 de noi locuri de muncă.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

10 comentarii

  • Sibiceanu marian spune:

    Este trist! Ma așteptam sa se faca pasarela la trecerea la nivel cu calea ferata ….aștept aceasta de 20 si ceva de ani….! Din pacate nu s a dorit si nu se doreste descongestionarea circulatiei in zona lânariei! Domnilor,ce facem?noi nu de moluri si de angrouri avem nevoie in ” buricul” târgului,ci de fluidizare a traficului! S a gândit cineva ca se asteapta la bariera ca in vama ? Toate noxele ne afecteaza pe toti ,ne omoara lent, in opinia mea nici inlocuirea barierei cu una „inteligenta ” nu este buna ! Daca nu avem drumuri sa dcoatem masinile mari din zona orasului!!! Asta este mergem nin rau,in mai rau ! Va doresc la toti factorii de decizie sa respirati un aer asa cum va ti dorit !CE MAI FAC ECOLOGIȘTII! MAI EXISTATI?🤣

  • Vlad spune:

    Cat mai multe mall uri pentru patrie! Te intrebi cine mai cumpara, oricum e inflatie de centre comerciale in Pitesti. Si mai vin si altele!

  • Mihai spune:

    Peste calea ferata , exclus . Vise .

  • Primăria spune:

    Pasarela va fi pe supt calea ferată , sa înțeles greșit.

  • Romeo spune:

    Bine punctat. Lucrez in sistem și va garantez că noua bariera automata nu va fi conform așteptărilor…in cazul defectării acesteia va fi „bucurie” și pt noi și pt șoferi…peste 4 luni va fi gata!

  • Ghita spune:

    Puteau măcar să pună bariere automate, să nu mai stai câte 15-20 minute inutil la barieră, dar pe tovarășul Mânzană îl doare fix in dos de asta.

  • Geo spune:

    Circulația pe bulevardul Republicii in dreptul Scolii Nr 8 va fi blocată de camioane si autoturismele care vor urca si cobora pasarela. Mai mult cei care vor cobora dinspre Tudor către Bulevardul.Republicii unde vor schimba sensul, presupun ca la Gara ca in alta parte nu poti. Sa vedeti aglomerație si multa poluare. Cei care vin pe drumul de la Târgoviște si vor să meargă în Pitești vor ocoli sa intre in Pitești pe la Podul Viilor si vor alege sa vina pe strada Sticlelor dupa care vor continua pe pasarelă. Nu se poate o prostie mai mare doar de dragul domnului Badea proprietarul terenului.

  • Geo spune:

    Nuuuuu!! Si Planul de Urbanism.General.? Pe cand domnule Gentea . La-ti îngropat si plătit si pe asta. Ati umplut orasul de betoane. Praful mizeria lipsa de bun gust, mrosul.gropii de gunoi care te ucide seara ! Nu faceti.nimic pentru cetățeni. Pitestiul este un oras bazat pe o singură ramura a industriei. Nu ati reusit nimic, toti care va-ti perindat pe la Primarie. Domnule Gentea ati.vazut ca la blocul.VSC din bdul.Fratii Golești lipsește spatiul verde prevăzut în PUZ. Cei din Primărie au urmărit ca nu s a respectat Proiectul inițial. Au plantat niste tuia in ghiveci. Drept răsplată i ati aprobat din nou construcția unui bloc intr un spatiu mic tot din Frații.Golesti. Asa ati.inteles dumneavoastra sa dezvoltați orașul. Oare cetățenii.va vor mai vota!! Eu unul Nu.

  • Ladiana spune:

    S-a rezolvat f bine problema traversarii caii ferate prin interiorul gării Pitesti. O altă pasarelă este inutilă pt că nimeni nu o va folosi din cauza drogatilor, golanilor care stăteau pe pasarelă și acostau persoanele singure.

  • Geo spune:

    E vorba de pasarela auto si pietonala.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3