New Profesional Consult 930 x 122

argeș mall

DEZBATERE PENTRU VIITORUL MALL DIN TUDOR VLADIMIRESCU

În sala de ședințe a Primăriei Pitești au fost puse în dezbatere publică miercuri, 18 decembrie 2019, acordul de mediu pentru Argeș Mall, iar joi, 19 decembrie, Planul Urbanistic Zonal (PUZ-ul) elaborat pentru terenul din Tudor Vladimirescu pe care urmează să fie contruit viitorul centru comercial. Investiția va fi realizată de dezvoltatorul Prime Kapital.

Citiți și: Argeș Mall, anunțul serii care schimbă tot!

„Se va emite avizul de mediu (…) În cazul în care nu sunt observații, HG 1.076/2004 presupune ca în 15 zile calendaristice de la ședința de dezbatere publică în care realmente se ia decizia de emitere a avizului de mediu avizul să fie emis”, a precizat în prima zi de dezbateri Ecaterina Costache, de la Agenția de Mediu Argeș.

În a doua zi de dezbateri, reprezentanți ai administrației locale și ai Prime Kapital au prezentat PUZ-ul și avantajele investiției.

Citiți și: Argeș Mall, inaugurare! F-A-N-T-A-S-T-I-C!

„Mă bucur mult că am avut două etape extrem de importante dedicate realizării unei mega-investiții într-o zonă în care investiția este cel mai binevenită. Primăria Pitești, prin Consiliul Local, a luat în discuție concesiunea și nu se putea merge mai departe fără această concesiune, acest ajutor de care depinde pasarela”, a afirmat primarul Cornel Ionică.

Amintim că dezvoltatorul Prime Kapital vrea să construiască în zona Tudor Vladimirescu un nou centru comercial, Argeș Mall, investiție care ar urma să se ridice la 80 de milioane de euro.

Pe lângă centrul comercial, ”Prime Kapital va dezvolta din resurse exclusiv proprii o pasarelă auto-pietonală, o investiție de 6 milioane de euro, pe care o va transfera gratuit municipalității după finalizarea construcției. Este vorba despre o alternativă la trecerea căii ferate care separă în prezent pe cei 16.000 de locuitori din cartierul Tudor Vladimirescu de restul orașului”, afirmă dezvoltatorul.

Odată cu noua investiție, în municipiul Pitești ar urma să apară 1.400 de noi locuri de muncă, potrivit unui comunicat de presă transmis de inițiatorul proiectului (detalii, AICI).

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90