NOR CURIER 930X122

petrom

Pitești. Salariații OMV Petrom ies în stradă

Pitești. Salariații OMV Petrom ies în stradă

Citiți și: Ai mașină pe motorină? Anunțul important făcut astăzi

Câteva sute de salariați OMV Petrom vor picheta azi sediul central Petrom City din București și sediile asset-urilor OMV Petrom din:

Suplacu de Barcău (Asset 1 Crișana Banat), Pitești (Asset 3 Muntenia Vest), Ploiești (Asset 7 Muntenia), Buzău (Asset Moldova), Craiova (Asset Oltenia), Constanța (Asset 10 Petromar), precum și Rafinăria Petrobrazi.

Citiți și: Șoc în benzinării! Șoferi revoltați

Sindicatul Național Petrom a făcut anunțul.

Sindicaliștii OMV Petrom vor picheta începând de mâine sediile companiei, între orele 10 și 12, și vor continua acțiunea de protest și pe 07, 12, 13, 14, 19, 20.12.2023.

Salariații sunt nemulțumiți de oferta făcută de companie în cadrul negocierilor pentru semnarea noului contract colectiv de muncă, unde majorările lefurilor nu sunt corelate la creșterile de prețuri.

„Printre nemulțumirile salariaților care au determinat aceste proteste se numără oferta jignitoare propusă pentru evoluția viitoare a veniturilor, sub rata inflației.

Valoarea rușinos de mică a tichetului de masă, scăderea valorii de compensare a biletelor de tratament, periclitând refacerea capacității de muncă a angajaților”, se precizează în comunicatul transmis de companie.

Potrivit SNP, prin această ofertă OMV Petrom desconsideră aportul salariaților la consolidarea poziției de lider al companiei în industria de profil și la profitul de 2,5 miliarde de lei la nivelul primelor nouă luni din 2023.

Sindicatul precizează că aceste proteste au loc pe fondul îngrijorărilor generale accentuate de impactul economic al inflație și de criza costului vieții.

Contextul geopolitic actual aduce cu sine un sentiment de nesiguranță.

Detalii, AICI – Salariații OMV Petrom ies în stradă. De mâine încep pichetarea sediului companiei

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

  • ursu spune:

    Ar trebui sa cerem grupa speciala de munca, munca in cele 2 rafinarii cât si la sonde sa desfasurat in conditii inumane de grele,inhalare de gaze permanent in timpul programului,coditii f.periculoase.Legiuitorul,pensioneaza cu 2 ani mai devreme toti locuitorii din Ploiesti si Pitesti,care au locuit 30 ani pe o raza de 8km,de rafinarii,dar cei ce au lucrat direct in gaze,NU beneficiaza de nimic,doar o umilința de grupa deosebita.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90