930×122 CAPRA 5

bani

Pitești. Salarii mai mari pentru angajații de la Primărie și instituțiile subordonate!

Pitești. Salarii mai mari pentru angajații de la Primărie și instituțiile subordonate!

Citiți și: Vestea momentului: Se dau 300 de lei de persoană!

De la 1 aprilie 2023, personalul din cadrul familiei ocupaționale „Administrație” care lucrează la Primăria Pitești, dar și la instituții subordonate acesteia ar urma să beneficieze de o majorare a salariului de bază cu 15 procente.

Mai multe proiecte de hotărâre se regăsesc pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Pitești din această lună.

Citiți și: Pitești. Imagini scandaloase cu un BMW „M5” din trafic!

Astfel, se va vota majorarea salariului de bază pentru angajații următoarelor instituții:

-Primăria Pitești

-Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești

-Administrația Domeniului Public

-Direcția pentru Evidența Persoanelor a Municipiului Pitești

-Fotbal Club Argeș

-Direcția de Asistență Socială a Municipiului Pitești

-Poliția Locală a Municipiului Pitești

-Centrul Cultural Pitești

-Filarmonica Pitești

-Creșa Pitești

Majorarea a fost negociată, conform proiectelor ce vor fi supuse aprobării, de către sindicate. În referatele de aprobare, printre argumentele aduse, se numără decizia Guvernului de a majora  salariul minim brut garantat pe țară, prețurile crescute ale utilităților publice sau o rată anuală a inflației crescută.

De asemenea, se mai precizează și că salariile în alte unități administrative din județ (de exemplu în Bascov) sau din țară sunt mai mari decât în Pitești.

De precizat că, de pildă, informaticianul de la Centrul Cultural Pitești va beneficia de o majorare a salariului de bază de 40 de procente „pentru motivarea salariatului în vederea rămânerii în instituție”. Acesta are un salariu net de 3.700 de lei, iar în sectorul privat ar câștiga mult mai mult pe un post similar.

Ședința ordinară a Consiliului Local Pitești, în cadrul căreia vor fi supuse la vot aceste proiecte, va avea loc pe 28 martie.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

3 comentarii

 • Bogdan spune:

  Pentru a mari salariile bugetarilor au marit taxele si impozitele pitestenilor. Mai bine dadea afara pilele si relatiile sau pe cei care stau degeaba in primarie, cei ce taie frunza la caini, cei care sunt platiti sa mute o hartie dintr-un birou in altul. Te duci sa platesti ceva la primarie si angajatele te asteapta cu fața de muratura, ca ai venit si le-ai deranjat, iti vorbesc pe un ton de parca cetatenii sunt in slujba primariei si nu invers.

 • Anonim spune:

  Sper ca domnul Gentea după această mărire de salarii sa investească și în înlocuirea scaunelor din primărie , deoarece funcționarii nu vor mai avea loc pe ele! Și acum stau chinuiți !

 • Elena spune:

  Argumentele sunt valabile si pentru angajatii din privat, doar ca acolo daca nu sunt bani nu se maresc salariile. Statul se imprumuta si mareste.
  Daca tot sunt nemultumiti de salariile de la stat, de ce nu se angajeaza la privat?

570 X 90 POSADA 3