EcoMoto 930×122

reciclare

Pitești. Salubritatea, informație importantă pentru abonați!

Pitești. Salubritatea, informație importantă pentru abonați!

Citiți și: Informare de ultim moment pentru toți cetățenii! GRATUIT

SC Salubritate 2000 SA continuă campania de informare asupra procesului de reciclare.

În acest sens, societatea vine cu mai multe recomandări pentru abonați:

Citiți și: Pitești. Salubritate avertizează! Se dau amenzi!

Colectarea separată a deșeurilor – primul pas spre procesul de reciclare! Cum colectăm deșeurile din HÂRTIE/CARTON?

Primăria Municipiului Pitești, prin Salubritate 2000 S.A, continuă informarea și conștientizarea utilizatorilor serviciului de salubrizare, cu privire la modul de colectare separată a deșeurilor.

Afișe informative au fost lipite la scările de bloc din Trivale.

Prin reciclare dăm deșeurilor o nouă întrebuințare.

Colectarea separată a diferitelor tipuri de deșeuri începe din casa fiecăruia dintre noi și este primul pas spre procesul de reciclare.

Deșeurile reciclabile de tip hârtie/carton se colectează în containerul inscripționat corespunzător, de culoarea ALBASTRĂ.

Exemple: pungi din hârtie, hârtie de împachetat/ambalat, ambalaje din hârtie/carton de la alimente, ambalaje pentru fast-food necontaminate cu resturi alimentare, farfurii și pahare de unică folosință din carton curate, cutii din carton de la încălțăminte, cutii de la detergenți/cosmetice, cofraje pentru ouă, hârtie printată, facturi, plicuri, ziare, reviste, cataloage de promovare, hârtie pentru corespondență, calendare etc.

Nu se reciclează: hârtia contaminată cu resturi alimentare/ulei/grăsimi/vopsea/detergent lichid, hârtie cerată, bonuri fiscale, lavete de unică folosință de hârtie și hârtie igienică (cu excepția tubului de carton din interior), șervețele de masă etc.

Cum aruncăm ambalajele din material de tip hârtie/carton?

– Ne asigurăm că ambalajele sunt curate și uscate!

-Le presăm cât mai bine posibil, pentru a ocupa cât mai puțin loc în container, folosind astfel spațiul de depozitare la maximum!

-Nu aruncăm ambalaje contaminate/murdare de resturi alimentare!

Contaminarea deșeurilor cu resturi alimentare face ca procesul de reciclare să devină mult mai greu sau, de cele mai multe ori, imposibil.

RECOMANDĂRI

-Utilizați șervețele, din materiale textile, reutilizabile (care se pot spăla).

-Folosiți mai puține șervețele (evitați risipa).

-Schimbați obiceiul de a consuma cafeaua/ceaiul în pahare de unică folosință, folosiți o cană reutilizabilă!

Deșeurile reciclabile din hârtie/carton, plastic/metal și sticlă pot fi aduse și în centrul de colectare a deșeurilor situat în Pitești, strada Dârzu (fostă Caporal Dogaru), numărul 12C sau în punctul de depozitare temporară din Târgul din Vale, numărul 25.

Colectarea separată a deșeurilor este obligație legală pentru toți cetățenii.

Pentru un Pitești curat este nevoie de muncă în echipă!

Pentru orice informații suplimentare sau sesizări, adresați-vă operatorului la următoarele contacte, dispecerat: 0248/636535, tel: 0248/636886, fax: 0248/215308, e-mail: salubritate@gmail.com.”, informează SC Salubritate 2000 SA.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

Foto articol: SC Salubritate 200 SA

Eco moto 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • flalex spune:

    minunat. dar sa inceapa sa recicleze si printre nesimtitii de soferi care sfideaza bunul simt in cel mai josnic mod. acei soferi care, cand au ei chef, mai blocheaza cate-o trecere de pietoni si tot eifacgura.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3