930 x122 grota rece

Pitesti

Pitești: Semaforul sau… viața?

Pitești: Semaforul sau… viața?

Citiți și: Se schimbă tot! Permis de conducere de la 17 ani în România

Acțiunea Primăriei Pitești de a monta multe semafoare în diferite zone ale municipiului reședință de județ a stârnit multe reacții.

Pe de-o parte, sunt cei care (șoferi în marea lor majoritate) critică sistemul, spunând că semafoarele sunt prea dese, au timpi mari de așteptare și că, în fond, nu se justifică atât de multe.

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

Pe de alta (și aici vorbim în special de pietoni) sunt cei care aprobă acțiunea, spunând că astfel se va reduce numărul accidentelor rutiere.

MEGA PROIECT DE PESTE 5 MILIOANE DE EURO, MAJORITATEA BANI EUROPENI

O precizare deosebit de importantă: în Pitești există un proiect care este în curs de implementare pentru semaforizarea inteligentă pe bază de senzori montați în asfalt. Astfel, după ce acest proiect va fi gata, nu vor mai exista „timpi morți” de așteptare sau aceștia vor fi foarte mici.

Valoarea estimată a proiectului este de 27.467.379 de lei fără TVA, finanţarea fiind asigurată din fonduri europene, fonduri de la bugetul de stat şi fonduri de la bugetul local și vizează un număr total de 38 de intersecţii, cu o durată de desfăşurare a lucrărilor de 14 luni, începând de la jumatatea anului 2022.

„Implementarea acestui proiect urmăreşte optimizarea traficului şi realizarea unei semaforizări conforme cu normele europene, care să permită identificarea în timp real a valorilor de trafic, comunicarea între intersecţii, modificarea în funcţie de valorile de trafic a timpilor de semaforizare pentru o bună fluenţă a circulaţiei autovehiculelor şi o echipare cu sisteme moderne şi rezistente în timp”, transmitea Primăria Pitești, anul trecut cu privire la acest demers.

 

REVENIND LA SUBIECT 

Foarte multe accidente cu pietoni au avut loc în Pitești în zona trecerilor de pietoni și încă se mai întâmplă, ultimul a avut loc chiar zilele trecute, detalii AICI – Pitești. A dat peste un om cu mașina, în Craiovei

La fel de adevărat este și faptul că sunt destui pietoni care se aruncă pur și simplu pe treceri, chiar dacă acestea indică la un moment dat culoarea roșu, la fel cum sunt mulți șoferi „nervoși”, puși mereu pe fugă sau care sunt distrași la volan și sunt predispuși la accidente.

Una peste alta, putem spune că lipsește educația rutieră în cazul ambelor categorii (la general vorbind).

Și, atunci, credem că una dintre materiile de bază care ar trebui predate la școli (pe lângă educație financiară sau juridică și, desigur, pe lângă materiile „clasice”) ar fi educația rutieră.

Dar educație rutieră adaptată secolului în care ne aflăm, și nu simple acțiuni de punctat la „Școala Altfel” sau din joi în Paști…

Altfel, parafrazând celebra zicere „Banii sau viața?” vom ajunge să întrebăm (și nu neapărat retoric) „Semaforul sau… viața?”.

Foto: descriptiv/arhivă/ePitești.ro

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

9 comentarii

  • Cosmin spune:

    Bravo , BRAVO !!!

  • Bortomega spune:

    Care foarte multe accidente pe trecere de pietoni? Cand a mai fost altul inainte de cel din cartierul Craiova. Poate au mai fost câteva, dar nu foarte multe. Se mai întâmplă in toată tara, in toată lumea. Si numai din cauza soferilor grăbiți Când nu reduc viteza și nu sunt atenți la mișcarea și intentiile pietonului. Care nu se aruncă in fața mașinii, surprinzandu-l pe sofer.

  • Nelu Pitesteanu' spune:

    Un accident se poate întâmpla și cu semafor și fără (șoferul nu este atent trece pe roșu, sau pietonul este neatent și traversează pe roșu).
    Mai prioritar era asfaltarea tuturor bulevardelor și aerisirea traficului, crearea infrastructurii ptr pietoni și bicicliști și sa nu mai zic de crearea benzilor speciale ptr autobuze. Dar deh, atât de poate la primăria Pitești, atât se face. Mai dureros este că acceptam ceea ce se întâmplă !

  • Georgică spune:

    Veniți dimineața latrecerea de pietoni de la Facultatea Brîncoveanu să vedeți că semaforul este roșu la pietoni și ei traversează fără stres ! Nu se justifică atîtea semafoare !

  • sorin spune:

    Sau la Balcescu ca trec pe vechea trecere

  • Cristine spune:

    Nici in zona Rolast nu vad ei necesare limitatoare de viteza? Aici deja este pista de întreceri și pietonii sau cei care intra sau ies dintre blocuri sunt victime sigure. Cel puțin trecerea de pietoni de la Auchan e groaznica.

  • ILIE ION spune:

    Este nevoie de semaforizare în zona trecerilor de pietoni de la Lidl Exercițiu /Războieni, trec pietonii în șir indian dintr-o parte în alta, fără a mai da prioritate și traficului, care se blochează în zona sensului giratoriu.

  • Laur spune:

    Oare exista cineva capabil sa ne readucă orașul ca înainte

  • Ionica Oprea spune:

    O acțiune marca psd prin care cei din primăria orașului reușesc sa fure foarte mulți bani.
    Nu exista în România un oraș în care sa fie montate semafoare la distante de nici 10 metri unul fata de celalalt – la Pitești exista în zona de nord -Argintex unde sunt montate 2 semafoare în nici 10 metri ,gratie celei mai corupte echipe care a condusul orașul în ultimii 30 de ani și care nu sunt nici măcar sincronizate.
    Acum urmează o alta mare acțiune de fraudare a banilor publici din bugetul orașului prin asa zisa modernizare a stațiilor pentru transportul public (ultima oara stațiile au fost schimbate de fostul primar tot rosu Ionica zis fără frica în anul 2017, deci acum nici 6 ani) prin care înlocuirea vechilor stații mult mai solide cu unele din sticla în proporție de 90 % foarte ușor de distrus și care nu asigura nici minimul de confort pentru călători, dar astfel aceasta gașca mafiota care conduce vremelnic orașul reușește sa mai fure niște bani publici.
    Așadar este explicabil faptul ca orașul Pitesti a rămas la nivelul anilor 90, mult în urma orașelor din tara precum Oradea, Sibiu, Alba Iulia care sunt conduse de oameni competenți și care nu sunt preocupați de fraudarea banilor publici.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3