New Profesional Consult 930 x 122

politia

Pitești. Specialiști Antidrog și polițiști s-au „infiltrat” printre șoferi

Pitești. Specialiști Antidrog și polițiști s-au „infiltrat” printre șoferi

Citiți și: Regula de care știu foarte puțini șoferi! Te poți alege cu sancțiuni grave

Ieri, polițiștii argeșeni și reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog au desfășurat activități, în trafic, în municipiul Pitești.

Șoferii au fost informați cu privire la obligațiile legale pe care trebuie să le respecte, pentru a nu se expune riscului implicării în evenimnte nedorite.

Citiți și: Accident: Un Renault, zob! Trafic paralizat, în Argeș

Asta mai ales, în contextul vacanței prilejuită de Ziua de 1Mai și de Sărbătorile Pascale.

Astfel, polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, Biroului Rutier, Serviciului Rutier și Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Argeș au transmis informații despre prevenirea consumului de substanțe interzise.

Discuțiile sunt parte a Proiectului Național Drive Clean.

Totodată, oamenii legii le-au vorbit șoferilor și despre înăsprirea modului în care sunt aplicate pedepsele în cazul accidentelor mortale.

Dacă sunt provocate de șoferii aflați sub influența alcoolului, a drogurilor sau care conduc fără permis.

 

Pitești. Specialiști Antidrog și polițiști s-au „infiltrat” printre șoferi

„Au fost aduse în discuție prevederile Legii 213/2023, potrivit cărora infracțiunea de ucidere din culpă,  comisă de o persoană care conduce un autovehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere, va fi pedepsită cu închisoare cu executare.

Fără a mai exista posibilitatea ca instanța să poată dispune suspendarea executării pedepsei.

Consumul de alcool/substanţe psihoactive este interzis conducătorilor auto.

Și crește probabilitatea implicării în evenimente rutiere, prin afectarea echilibrului, vitezei de reacție, capacității de coordonare a mișcărilor, felului în care se orientează în spațiu sau modului în care apreciază distanța sau viteza.

Conform reglementărilor Codului Rutier, toți participanții la traficul rutier, indiferent de calitatea acestora, au obligația legală de a adopta o conduită preventivă.

Aceasta trebuie să ducă la evitarea producerii accidentelor, a pagubelor materiale și a pierderilor de vieți omenești.” anunță Poliția Argeș.

Foto și video: IPJ Argeș

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3