NOR CURIER 930X122

apa canal

Pitești. Terasă închisă! ,,Restaurantul va suporta rigorile legii!”

Pitești. Terasă închisă! ,,Restaurantul va suporta rigorile legii!”

Citiți și: Apă Canal, anunț deosebit de important pentru utilizatori!

Update 13.26

Măsură dură împotriva restaurantului care a fost prins că fură apă.

Edilul Cristian Gentea anunță că localul va pierde și dreptul de a avea amplasată o terasă în Pitești, pe lângă rigorile legii care vor fi suportate.

Citiți și: Apă Canal a făcut anunțul: cetățenii din această localitate sunt afectați!

Iată mesajul:

,,Restaurantul care a fost depistat cu branșament ilegal la alimentarea cu apă va suporta rigorile legii și pierde și dreptul de a avea amplasată o terasă în municipiul Pitești!”

Pitești. Terasă închisă! ,,Restaurantul va suporta rigorile legii!”

Știre inițială ora 11.31

Societatea Apă Canal anunță public că a identificat furt de apă , în urma controalelor, la un renumit restaurant din Pitești.

,,Situația unui restaurant care își desfășoară activitatea într-o zonă foarte primitoare din municipiul Pitești (zona străzii Costache Negrii) a intrat în atenția Departamentului Comercial din cadrul SC Apă Canal 2000 SA, datorită consumului de apă redus înregistrat în ultima perioadă.

Acesta era apropiat de cel al unui consumator casnic, aproximativ 10 – 12 mc/lună.

Astfel, în cadrul unei acțiuni de control, care s-a desfășurat în ziua de 13.09.2023, echipa Serviciului Control din cadrul societăţii Apă Canal 2000 a identificat prin metode specifice un by-pass prin care se sustrăgea apă din rețeaua publică de distribuție pentru alimentarea bucătăriei restaurantului, a terasei și a barului.

Pitești. Prinși când furau apă la un restaurant cunoscut din Ștrand!

Agentul economic va fi obligat la plata unei cantități de apă, retroactiv, ținând cont de obiectul activităţii desfășurate și va suporta de asemenea costurile acțiunii de desființare a branșamentului clandestin. Neachitarea facturilor în termenul scadent va conduce la debranșarea de îndată a consumatorului clandestin. Societatea Apă Canal 2000 SA a formulat deja plângere penală împotriva persoanei care a produs prejudiciul și care a săvârșit infracțiunea de furt de apă.

Pentru reducerea pierderilor din sistemul de alimentare cu apă și pentru descurajarea unor astfel de practici ilegale, SC Apă Canal 2000 SA  va continua verificările atât la agenții economici – consumatori mari, cât și la utilizatorii casnici care înregistrează un consum redus, raportat la situația faptică din teren.„, se arată în comunicat.

Sursă foto: Apă Canal 2000 SA

555 X 222 CAPRA

Comentarii

4 comentarii

  • DA spune:

    Dar cei care au sursa proprie de apa la case și sunt racordați la apa canal și au consum din rețea 2-3mc lunar 2-3 persoane ,ce reprezintă nu tot furt,rog cei abilitați mediu sa verifice cum au fost forate puțurile și sa ia măsuri corespunzătoare ,eu la bloc 3 persoane 17 mc lunar ,nu este posibil cei de la case sa ne fure in halul acesta.Majoritatea celor din zone limitrofe Piteștiului au asemenea fântâni in curte.

  • Allliiinnn spune:

    Și daca au fântâni in curte unde este furtul?
    Hai sa fie sa punem taxa și pe apa care o strângem de la ploaie.interesantă idee ca furam de la ei.pe asta nu o mai auzisem.

  • DA spune:

    Dar când ai făcut fântâna ai avut autorizație? Normal când te-ai racordat la rețeaua apa canal trebuia să-ți debranșeze și sigileze alta sursa de apa .prețul mc la canal e la fel ca mc de apa .Nu sa consumi tu 1mc din rețea și sa plătești canal 0,9 mc dar sa consumi din sursa proprie și sa nu plătești canal.Cum se numește lucrul acesta?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90