Donaris 930 x 122

stații de încărcare

Pitești/Video – Se demoleaza spațiile comerciale din zona Bowling

În Pitești se fac primii pași cu privire la amenajarea mai multor stații de încărcare pentru autovehicule și autobuze electrice.

Citiți și: Un nou proiect important în Argeș. Microbuz nou-nouț pentru copiii din Bradu 

Primăria va demola 471 de mp construcții provizorii (zona parcării Bowling, lângă parcul Ștrand și Bazinul Olimpic) și 2 gradene din beton, situate pe strada Costache Negri din municipiu, cu scopul amenajării terenului pentru amplasarea stațiilor de încărcare autovehicule, stațiilor de încărcare autobuze electrice, amenajarea punctelor de transfer călători și a posturilor de transformare electrică.

Citiți și: LICITAȚIE: STAȚII DE ÎNCĂRCARE PENTRU MAȘINI ELECTRICE PE A1, ÎN PITEȘTI

Aceste construcții se aflau în administrarea Salpitflor Green și au fost date prin HCL nr 316/26.08.2021 către SPEP (Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului) pentru a putea fi dărâmate.

 

Concret, în acest loc urmează să fie amenajate 54 de stații de încărcare. Investițiile se fac din fonduri nerambursabile prin 4 proiecte europene.

PRECIZĂRI OFICIALE

„În locația Costache Negri, se vor realiza următoarele investiții:

– 4 stații încărcare rapidă autobuze electrice, în valoare de 2.570.400 lei (ACHIZIȚIE DE MIJLOACE DE TRANSPORT PUBLIC AUTOBUZE ELECTRICE – POR 2014-2020)

– 40 stații încărcare lentă autobuze electrice, în valoare de 4.188.800 lei (ACHIZIȚIE DE MIJLOACE DE TRANSPORT PUBLIC AUTOBUZE ELECTRICE – POR 2014-2020)

– realizarea infrastructurii de încărcare a autobuzelor electrice, în valoare de 2.621.635,66 lei (IMBUNĂTĂȚIREA TRANSPORTULUI PUBLIC URBAN DE CĂLĂTORI ÎN MUNICIPIUL PITEȘTI – prin Programul Operațional Regional 2014-2020)

– realizarea postului de transformare pentru alimentarea cu energie electrica a autobuzelor electrice, în valoare de 1.395.418,99 lei (ACHIZIȚIE DE MIJLOACE DE TRANSPORT PUBLIC AUTOBUZE ELECTRICE – prin Programul Operațional Regional 2014-2020)

– 10 stații încărcare vehicule electrice, în valoare de 2.620.763,30 lei (STAȚII DE ÎNCĂRCARE PENTRU VEHICULE ELECTRICE ÎN MUNICIPIUL PITEȘTI – prin Administrația Fondului pentru Mediu)

– realizarea postului de transformare pentru alimentarea cu energie electrica a autobuzelor electrice, în valoare de 390.342,61 lei (STAȚII DE ÎNCĂRCARE PENTRU VEHICULE ELECTRICE ÎN MUNICIPIUL PITEȘTI – prin Administrația Fondului pentru Mediu)

– realizare punct de transfer călători transport periurban către transportul urban de călători, în valoare de 2.651.447,65 lei (INTEGRAREA OPERAȚIONALĂ A TRANSPORTULUI PUBLIC URBAN ȘI PERIURBAN – prin Programul Operațional Regional 2014-2020)”, transmite pentru ePitesti.ro Cristina Munteanu (foto), purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Pitești.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

3 comentarii

  • Rodica spune:

    Da , sunt investitii necesare si f. utile , felicitari !

  • Voievod Alex spune:

    De ce nu se face în curtea Publitrans?
    Unde vor parca cei veniți la Bazin?
    Ce se întâmplă cu spațiul plin de bălării și gunoaie aflat între bazinul descoperit și podul peste Argeș?

  • Codrut spune:

    De ce Primaria nu sustine instalarea statiilor simple in parcarea de resedinta, pe care oricum o platim pe 2 ani inainte? Sunt o multime de cetateni care isi pot sustine o statie de incarcare in parcarea din fata blocului pe bani lor, eu sunt unul dar am doua adrese refuzate de primarie pana acum…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90