930X122 MAIA

accident ungaria

Plâng și pietrele la înmormântarea lui Adelin! Sute de oameni au venit să-l conducă pe ultimul drum

Plâng și pietrele la înmormântarea lui Adelin Gardin, tânărul argeșean mort în accidentul din Ungaria. Ce vis avea acesta.

Citiți și: Tânăr de 19 ani mort după un impact frontal devastator între un autoturism și o dubă!

Sute de oameni, mulți veniți de la distanță, s-au adunat în satul Frătici Vârsești, din comuna argeșeană Vedea. Foștii colegi și prietenii își iau astăzi adio de la Adelin al cărui crunt destin a făcut ca firul vieții lui să se frângă într-un accident auto produs în urmă cu aproape două săptămâni. Avea doar 28 de ani.

Citiți și: Moarte suspectă! Minor găsit fără suflare într-o pădure

Visul neîmplinit

Adelin dorea să-și facă un rost și să se stabilească în comuna sa, Vedea, cât mai aproape de părinții săi. Tânărul lucra la o firmă de transport din Argeș și făcea curse și în străinătate. Totul pentru a-și îndeplini cea mai arzătoare dorință.

Ani la rând a străbătut drumurile Europei transportând mărfuri sau mașini, strângând ban pe ban pentru a-și atinge țelul. Înainte de a porni într-o cursă, își îmbrățișa copilașul de doi anișori, pe Vladimir, și pleca având sentimentul că lui i se cuvine sacrificiul său, conștient că doar astfel îi poate asigura cele necesare unui trai decent.

Era și singura modalitate prin care își putea împlini visul de a locui într-o casă nouă. Obiectivul era aproape îndeplinit, construcția fiind ridicată pe un teren din vecinătatea locuinței părinților săi.

Visul lui Adelin de a locui cu familia lui în casa cea nouă a rămas neîmplinit.

Șoc

Vestea că Adelin a pierit într-un accident pe o autostrada M1 din Ungaria a provocat un șoc nu doar pentru familie, ci și pentru cei apropiați. Pentru iubita, părinții, sora tânărului, a fost de neconceput informația, neverosimilă. Datele primite erau sumare.

Platforma auto pe care o conducea și pe care se aflau câteva autoturisme s-a izbit de un tir. Impactul a fost nimicitor pentru Adelin care nu a avut nici cea mai mică șansă de supraviețuire. Trupul a fost scos cu greu dintre fiarele contorsionate ale cabinei sale.

Mister

Accidentul a avut loc dimineața, în jurul orei 06. 40. Ce s-a întâmplat, rămâne învăluit în mister. În urma anchetei și a autopsiei s-a stabilit că băuturi alcoolice nu consumase.

Familia susține că băiatul era atât de responsabil și atent încât niciodată nu risca și nu pleca la drum obosit. Este exclusă varianta ca el să fi adormit în timp ce conducea.

Experiență acumulase în anii de șoferie. TIR-ul de care s-a lovit mașina sa era parcat regulamentar. Nimeni nu poate știi exact ce s-a petrecut. Cea mai plauzibilă variantă este aceea a unei secunde de neatenție în care Adelin probabil s-a aplecat să ridice telefonul ori alt obiect, nenorocită clipă în care a pierdut controlul volanului.

Credincios, venea la biserică

Cu o întârziere exasperant de mare din cauza multor formalități, care a amplificat durerea familiei îndoliate, sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Adelin a fost adus în urmă cu două zile acasă.

Mesajele care curg pe rețelele de socializare, îmbrățișările și gesturile de compasiune, nimic nu-i poate consola pe părinții lui Adelin. Nici pe tânăra lui iubită care-și ține în brațe băiețelul pe care-l va crește de acum înainte singură.

La această oră a început slujba de înmormântare în biserica Sf. Cuv. Parascheva, în care Adelin venea deseori, nu doar la marile sărbători.

 

Credincios, în perioadele în care se afla acasă, duminica el își aducea copilul la altar pentru a-l împărtăși. Preotul din sat este și el marcat, ca întreaga comunitate de tragedia familiei. Biserica este arhiplină, sute de oameni aduc un ultim omagiu lui Adelin și se roagă pentru sufletul lui.

Odihnește în pace, Adelin Gardin!

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3