New Profesional Consult 930 x 122

pandemie

Poliția Argeș atenționează: Pandemia nu ia pauză de sărbători!

Polițiștii, împreună cu reprezentanți ai celorlalte instituții cu atribuții în domeniu, desfășoară în continuare acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Citiți și: Accident frontal grav, lângă Pitești, acum! Intervenție de urgență!

Chiar dacă ne aflăm în perioada sărbătorilor de iarnă, oamenii legi ne îndeamnă să nu dăm uitării pandemia și să acordăm în continuare importanță măsurilor impuse, care ne protejează atât sănătatea, cât și viața.

Deşi spiritul sărbătorilor de iarnă îndeamnă la întâlniri, petreceri și împrejurări în care se creează aglomerație, și în acest an trebuie să ţinem cont de provocările deosebite aduse de această afecţiune, care nu va lua pauză doar pentru a ne permite să petrecem sărbătorile în același fel ca în condiții normale.

Citiți și: Polițiștii amenință! Ce îi nemulțumește

Ne dorim ca toți cetăţenii să conștientizeze faptul că sănătatea și viața sunt cele mai importante, iar scopul nostru comun, cetățeni și autorități, este limitarea răspândirii infectărilor cu virusul SARS CoV-2, scop pentru care polițiștii argeșeni vor continua să fie la datorie.”, transmite IPJ Argeș.

În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au desfășurat 30 de acțiuni punctuale (din care 26 de acțiuni independente ale polițiștilor, 3 acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș și o acțiune cu reprezentanți ai altor instituții).

Au fost verificate 2.608 persoane, 117 mijloace de transport persoane, precum și 125 de societăți comerciale.

SANCȚIUNI APLICATE ÎN URMA CONTROALELOR

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 50 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.000 de lei, astfel:

– 49 de sancțiuni, în valoare de 1.0000 de lei, ca urmare a nepurtării măștii de protecție;

– o sancțiune, în valoare de 1.000 de lei, ca urmare a nerespectării măsurii carantinării.

În ziua de 29 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au legitimat, cu ocazia activităților curente, pe str. Paltinului din Pitești, un bărbat de 28 de ani, din Merișani, care figura cu mențiunea carantinării la o adresă aleasă de pe raza localității de domiciliu.

Ca urmare a celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020, iar situația a fost comunicată către D.S.P. Argeș.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90