New Profesional Consult 930 x 122

alertă

Poliția Argeș, avertizare de ultim moment pentru toată lumea!

Poliția Argeș, avertizare de ultim moment pentru toată lumea!

Citiți și: Mobilizare impresionantă de forțe! Poliția Rutieră și criminaliști, în stradă

Având în vedere avertizările meteorologice de cod galben, privind fenomene de precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și viscol, Poliția Argeș  le reamintește conducătorilor auto să respecte toate regulile de circulație.

De asemenea, șoferii sunt sfătuiți să adapteze permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și la cele de trafic.

Citiți și: Este din nou alertă alimentară la Lidl! Atenție, produs foarte periculos!

Polițiștii rutieri argeșeni vor fi prezenți în teren, în funcție de problematica apărută, pentru supravegherea, întrumarea și controlul traficului rutier, în special pe drumurile intens tranzitate.

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș transmit următoarele recomandări:

– Acționarea pedalei de accelerație trebuie făcută cu moderație, mai ales atunci când drumul este acoperit cu zăpadă, gheață sau polei.

Nu uitați că puteți pune în pericol nu doar propria persoană, ci și ceilalți ocupanți ai autovehiculului și pe ceilalți participanți la trafic.

Poliția Argeș, avertizare de ultim moment pentru toată lumea!

– Dacă vă grăbiți să ajungeți la destinație, nu uitați că timpul este prețios pentru toată lumea.

Țineți cont că implicarea în orice eveniment rutier vă va consuma mult mai mult timp decât dacă vă deplasați cu prudență.

– Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amendă între 9 și 20 de puncte-amendă (între 1.305 și 2.900 de lei). Și reținerea certificatului de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

– Folosiți luminile de întâlnire și pe timpul zilei, aspect foarte util mai ales în condiții de vreme nefavorabilă! Curătați în permanență farurile, lămpile de semnalizare, geamurile autovehiculului.

Asigurați buna funcționare a ștergătoarelor de parbriz și folosiți corespunzător instalația de ventilație-climatizare!

– În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile (sub formă de lapoviţă sau ninsoare), precum şi vântul puternic, pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare.

Poliția Argeș, avertizare de ultim moment pentru toată lumea!

Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.

– Nu folosiţi telefonul fără dispozitive de tip ,,mâini libere”. Nu vă urcaţi la volan obosiţi sau sub influenţa alcoolului ori a substanţelor cu efect psihoactiv!

Pentru pietoni recomandăm să sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului sau în condiţii de vizibilitate redusă. Și să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.

De asemenea, nu vă îngustaţi câmpul vizual cu articole de vestimentaţie voluminoase. Traversaţi prin locurile permise, după ce vă asiguraţi că şoferii au observat intenţia de a traversa şi fără a vă grăbi, pentru ca aceştia să aibă timpul necesar pentru a opri în condiţii de siguranţă.

Totodată, înainte de a pleca la drum, verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți și pregătiți autovehiculul pentru drum.

Poliția Argeș, avertizare de ultim moment pentru toată lumea!

Verificați funcționarea sistemelor de iluminare-semnalizare, ventilare-degivrare.

Urmăriți informații actualizate despre situația traficului, pe care le puteți găsi pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic.

Foto: Arhivă/Descriptiv

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3