EcoMoto 930×122

nu fugiti de urs

Poliţia Argeş: „Nu fugiţi de urs, ci încercaţi să păreţi mai mari în faţa acestuia”

Pentru că vacanța este în toi, iar la sfârșit de săptămână tot mai mulți oameni aleg să petreacă câteva clipe în afara localităților de domiciliu, polițiștii argeșeni recomandă turiștilor să sporească atenția și să respecte o serie de măsuri preventive şi de protecţie în zonele montane.

Citiți și: Pericol de moarte! Atacurile urșilor, din ce în ce mai dese!

După cum se ştie, în perioada de vară, foarte mulţi turişti, atât români, cât și străini, tranzitează Transfăgărășanul, iar zona respectivă este „preferată” şi de către urşii care au descoperit că este o sursă inestimabilă de hrană – datorită pensiunilor, restaurantelor şi oamenilor care le aruncă mâncare sau lasă resturi la picnic.

 

Citiți și: Ursul a urmărit trei tineri din Argeș! Jandarmii argeșeni, intervenție contra cronometru.

 

Pentru preîntâmpinarea oricărui eveniment de natură să aducă atingere integrității corporale, sănătății sau patrimoniului cetățenilor, polițiștii argeșeni oferă o serie de recomandări pentru a evita o întâlnire cu ursul, dar şi pentru a scăpa teferi în cazul în care acest lucru totuşi se petrece.

În primul rând, trebui să ştiţi că apropierea de urşi poate fi fatală, mai ales că asemenea animale acţionează imprevizibil.

Plecaţi în drumeţii având la voi un fluier. Vorbiţi tare şi faceţi-vă semnalată prezenţa. Ocoliți zonele cu zmeuriș, ierburi și tufe înalte, evitați să mâncați alimente cu mirosuri care atrag (friptură, mezeluri, etc.)

Dacă vă treziți cu ursul în față, încercați să vă îndepărtați fără mișcări bruște și fără să-l scăpați din privire, țineți rucsacul în față, ca pe un scut și strigați după ajutor, în speranța că alți turiști vă vor auzi. Dacă animalul se apropie de dvs. încercați să păreți mai mari, prin ridicarea brațelor deasupa capului. În niciun caz nu fugiți!

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90