nu fugiti de urs

Poliţia Argeş: „Nu fugiţi de urs, ci încercaţi să păreţi mai mari în faţa acestuia”

Pentru că vacanța este în toi, iar la sfârșit de săptămână tot mai mulți oameni aleg să petreacă câteva clipe în afara localităților de domiciliu, polițiștii argeșeni recomandă turiștilor să sporească atenția și să respecte o serie de măsuri preventive şi de protecţie în zonele montane.

Citiți și: Argeş: A fost aprobat protestul privind problema urşilor

După cum se ştie, în perioada de vară, foarte mulţi turişti, atât români, cât și străini, tranzitează Transfăgărășanul, iar zona respectivă este „preferată” şi de către urşii care au descoperit că este o sursă inestimabilă de hrană – datorită pensiunilor, restaurantelor şi oamenilor care le aruncă mâncare sau lasă resturi la picnic.

 

Citiți și: Urşii au pus stăpânire pe judeţ. Autorităţile din Argeş, paralizate

 

Pentru preîntâmpinarea oricărui eveniment de natură să aducă atingere integrității corporale, sănătății sau patrimoniului cetățenilor, polițiștii argeșeni oferă o serie de recomandări pentru a evita o întâlnire cu ursul, dar şi pentru a scăpa teferi în cazul în care acest lucru totuşi se petrece.

În primul rând, trebui să ştiţi că apropierea de urşi poate fi fatală, mai ales că asemenea animale acţionează imprevizibil.

Plecaţi în drumeţii având la voi un fluier. Vorbiţi tare şi faceţi-vă semnalată prezenţa. Ocoliți zonele cu zmeuriș, ierburi și tufe înalte, evitați să mâncați alimente cu mirosuri care atrag (friptură, mezeluri, etc.)

Dacă vă treziți cu ursul în față, încercați să vă îndepărtați fără mișcări bruște și fără să-l scăpați din privire, țineți rucsacul în față, ca pe un scut și strigați după ajutor, în speranța că alți turiști vă vor auzi. Dacă animalul se apropie de dvs. încercați să păreți mai mari, prin ridicarea brațelor deasupa capului. În niciun caz nu fugiți!

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441