SMART KIDS 930X122

politia arges

Poliţia, la 9 unități de învățământ din Pitești și Mioveni

Săptămâna aceasta, polițiștii argeșeni au desfăşurat activităţi cu peste 1.000 de elevi, în cadrul campaniei preventive ,,Law iS COOL!”. Pentru reducerea violenței și creșterea gradului de siguranță în mediul școlar au fost instruite și cadrele didactice, precum și personalul auxiliar cu atribuții de pază.

Citiți și: Argeș. O femeie „cât 100”! „Ruptă” de beată, a făcut-o lată!

Poliţia, la 9 unități de învățământ gimnazial și liceal din municipiul Pitești și Mioveni

„1.014 elevi și 34 de cadre didactice au beneficiat de informațiile cuprinse în ghidul legislativ constituit la nivelul Biroului Siguranță Școlară Argeș, ce cuprinde aspecte de natură juridică privind răspunderea contravențională și penală a minorului, fapte de natură contravențională și penală ce au incidență în mediul școlar și în societate, modalități de sesizare în cazul în care sunt victime/martori la fapte antisociale, o sinteză privind acte normative relevante pentru activitatea din mediul școlar, exemple din practica judiciară, studii de caz, modalități de identificare și intervenție adecvate.

 

Citiți și: „Șmecher” în trafic! Avea montată sirenă ca a Poliției pe mașină

 

Activitățile au fost desfășurate de polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș, împreună cu polițiști de proximitate din cadrul Poliției Orașului Mioveni, polițiști din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești, polițiștii de proximitate din cadrul Secției 4 Poliție Pitești și Secției 3 Poliție Pitești, în parteneriat cu reprezentanții Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Orașului Mioveni și C.J.R.A.E. Argeș”, precizează IPJ Argeş într-un comunicat.

Exemplu

În ziua de 16 martie a.c., polițiștii argeșeni au desfășurat o activitate preventivă la Școala Gimnazială ,,ION PILLAT” din Pitești, la care au luat parte elevii unei clase și un cadru didactic.

Au fost discutate aspecte referitoare la utilizarea Internetului și a rețelelor de socializare, aspecte preventive referitoare la bullying și cyberbullying, răspunderea contravențională a minorilor, circulația pe drumul public și deplasarea spre și de la unitatea școlară, activitatea fiind una interactivă.

La activităţi au participat şi reprezentanții Direcţiei de Asistență Socială, consilieri școlari și psihologi din cadrul C.J.R.A.E.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

RAW FOTO 570 X 90