SMART KIDS 930X122

absorbtie

euro-bani-publimedia-shutterstock

5 MOTIVE CARE AU DUS LA CREȘTEREA ABSORBȚIEI BANILOR EUROPENI

Într-o declarație politică făcută de la tribuna Parlamentului, deputatul PSD de Argeș Mircea Drăghici salută creșterea procentului de absorbție a fondurilor europene. Drăghici consideră că relansarea domeniului i se datorează Guvernului Ponta.

Citiți și: Sprijin financiar de 200.000 € GRATIS pentru români

Potrivit acestuia, 5 sunt motivele principale care au determinat această creștere: 1. crearea unui minister special destinat fondurilor europene, 2. eliminarea birocrației prin simplificarea și unificarea legilor din domeniu, 3. asigurarea de către Guvern a banilor necesari pentru plata beneficiarilor și pentru deblocarea programelor operaționale suspendate în vremea guvernării PDL, 4. angajarea de experți privați pentru evitarea pierderii de fonduri europene și 5. elaborarea unui ghid de bune practici pentru autoritățile de management și beneficiari cu scopul eliminării principalelor riscuri în achizițiile publice.

„Consecinţele acestei abordări nu au întârziat să apară, USL reuşind să mărească de peste patru ori rata de absorbţie a fondurilor europene în aproximativ un an şi jumătate şi să deblocheze toate programele cu fonduri europene suspendate din cauza fraudelor din perioada guvernării PDL. Vă reamintesc că în luna mai 2012 rata de absorbţie era undeva la 8%, procent la care s-a ajuns după mai bine de 5 ani. În doar un an şi jumătate USL a adus această rata la circa 33,6%!”, afirmă Mircea Drăghici, parlamentar PSD de Argeș și chestor al Camerei Deputaților.

Citiți și: Premierul Ciolacu, schimbare în Guvern. Deja se știe cine este

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3