NOR CURIER 930X122

declaratie

FOTO1_Simona

Iată ce crede Simona Bucura Oprescu despre majorarea veniturilor primarilor

Simona Bucura Oprescu a susţinut în această săptămână o declaraţie politică în plenul Camerei Deputaţilor pe tema majorării indemnizaţiilor pentru primari şi a veniturilor personalului care lucrează direct cu proiecte cu fonduri europene nerambursabile.

Citiți și: Diplomă de excelență pentru un ministru argeșean!

Declaraţia politică are la bază argumente aduse în repetate rânduri de Asociaţia Comunelor din România (preşedinte al filialei argeşene fiind primarul din Cetăţeni, Ion Toader), Asociaţia Oraşelor din România (condusă de primarul din Năvodari, Nicolae Matei, şi al cărei membru este și primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu), şi de Asociaţia Municipiilor din România (al cărei preşedinte este Tudor Pendiuc, primarul Piteştiului).

„Veniturile edililor vor creşte în funcţie de numărul de oameni din localităţile pe care le conduc, iar majorarea veniturilor îi priveşte pe toţi primarii, indiferent de culoarea lor politică. În acest fel creşte gradul de responsabilitate al primarilor”, afirmă deputatul PSD Simona Bucura Oprescu.

Citiți și: Venitul minim de incluziune este un program focalizat pe cei vulnerabili

În ceea ce priveşte veniturile persoanelor care lucrează cu fonduri europene, Simona Bucura Oprescu declară: „O astfel de măsură este menită să stimuleze performanţa şi să creeze premisele pentru creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene, un alt obiectiv important pe care USL şi l-a asumat. Iar USL a reuşit să crească semnificativ gradul de absorbţie faţă de guvernările anterioare, dar este loc şi de mai bine. De menţionat faptul că România a reuşit să absorbă până în prezent doar 25% din fondurile UE alocate prin intermediul instrumentelor structurale, confom informaţiilor postate pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene”.

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3