CONSTANTIN: GUVERNUL CIOLOȘ, PRAF ȘI PULBERE LA BANI EUROPENI | ePitesti
Jupiter 930 x 122

aura răducu

CONSTANTIN: GUVERNUL CIOLOȘ, PRAF ȘI PULBERE LA BANI EUROPENI

Daniel Constantin salută demisia ministrului Fondurilor Europene.

Citiți și: ULTIMA ORĂ! BANI ÎN PLUS PENTRU SALARII

„Doamna ministru Aura Răducu a luat o decizie corectă, aceea de a demisiona din funcția de ministru al Fondurilor Europene. Săptămâna trecută spuneam că lucrăm la o moțiune simplă împotriva ministrului, deoarece suntem nemulțumiți de stadiul actual al absorbției fondurilor europene, mai bine spus de inexistența unei absorbții. Este o decizie prin care se mai salvează puțin din onoarea acestui Guvern, care ne demonstrează pe zi ce trece că subperformează, că este depășit de importanța misiunii pe care o are.”, afirmă copreședintele ALDE, totodată deputat de Argeș.

Constantin atrage, însă, atenția, că demisia nu rezolvă mare lucru.

Citiți și: ZI LIBERĂ. VESTE PENTRU BUGETARI

„Din punct de vedere economic, România a pierdut foarte mult în aceste luni. O demisie nu rezolvă mai nimic! Se puteau face multe lucruri în cele cinci luni care au trecut de la învestirea acestui Executiv. Fondurile europene sunt în acest moment într-un impas, România este în impas! Este inadmisibil ca până în acest moment nicio măsură să nu fie deschisă din perioada de programare 2014-2020, în condițiile în care investițiile publice guvernamentale se bazează într-o proporție de 43% pe fonduri europene.

ALDE a atras atenția cu privire la situația de la Ministerul Fondurilor Europene încă din urmă cu mai multe luni, deoarece este inacceptabil ca până acum, la finalul lunii aprilie, să avem blocate măsurile de finanțare de către Executiv. De altfel, nu există la ora actuală nici măcar perspectiva semnării unor contracte în 2016!

Situația în privința fondurilor europene nu este deloc roz, performanța Guvernului este slabă și sper ca premierul Cioloș să vină cu o propunere viabilă, una care să pună lucrurile în mișcare în acest domeniu. Dacă situația va continua în aceeași direcție, atunci România riscă foarte mult ca anul acesta să fie unul de sacrificiu în privința fondurilor de la Uniunea Europeană!”, avertizează Daniel Constantin.

Comdata 555×222
Comdata 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro sună la 0733 797 066 sau trimite un email la redactie@epitesti.ro

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0733 797 066