930 x122 grota rece

Arges

CRIZA BEBELUȘILOR – 5 ÎNTREBĂRI PENTRU CIOLOȘ ȘI ACHIMAȘ

Deputatul de Mioveni Simona Bucura Oprescu, vicepreşedinte al PSD Argeş, a făcut două interpelări scrise cu privire la criza bebeluşilor din Argeş infectaţi cu bacteria E-coli. Cele două interpelări le-au fost adresate premierului Dacian Cioloş, care s-a aflat recent în Piteşti la Spitalul de Pediatrie, şi ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, care, de asemenea, a fost în spitalul piteștean.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

„Nu este normal să se găsească dintr-o dată ţapi ispăşitori agenţi economici, care astfel sunt aproape distruşi. Firma din Argeş incriminată se pare că nu are probleme, dar piatra, cum se spune, a fost aruncată. În acest context, mai ales că majoritatea bebeluşilor, din câte se ştie, nu au consumat produse ale firmei Lactate Brădet, este important de ştiut cu exactitate sursa infecţiei.

În acest sens au fost făcute şi interpelările. Mai întâi să găsim sursa, să o eliminăm şi abia apoi putem să începem să îi tragem la răspundere pe cei vinovaţi. Trebuie să ne concentrăm cu toţii să găsim cauzele, să facem proceduri şi regulamente (norme interne pentru Ministerul Sănătăţii şi unităţile medicale) şi să găsim soluţii ca astfel de evenimente să nu se mai producă. În plus, este nevoie de aparatură şi personal pentru ca spitalele să facă faţă unor asemenea situaţii, astfel încât fiecare cetăţean să se simtă în siguranţă.

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

Întrebările la care i-am solicitat pe cei doi demnitari să răspundă cât mai repede sunt: 1.Când estimaţi că vom afla cu exactitata cauza acestei situaţii? 2.Ce măsuri s-au luat în spitale şi în teritoriu pentru ca astfel de episoade să nu se mai repete? 3.Ce trebuie să ştie populaţia pentru a se feri de această bacterie? 4.Aveţi în vedere deblocarea posturilor de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, acolo unde se înregistrează un deficit de 30 de medici şi asistente? 5.Aveţi în vedere dotarea Spitalului de Pediatrie din Piteşti cu un aparat de dializă peritoneală, care să permită tratamente pentru copii în Argeş?.

Aştept răspunsurile cât mai repede şi promit să le aduc la cunoştinţa publicului imediat ce le voi primi.”, declară Simona Bucura Oprescu.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

2 comentarii

  • Civis Civitas spune:

    Pe vremea cand erau ministrii PSD de ce nu a facut nicio interpelare pe tema angajarii de personal in spitale sau a curateniei din acestea? Din acelasi motiv din care cand sotul sau anunta stingerea crizei imbolnavirilor in judet, ei s-au dus cu copilul la spital in Bucuresti!? Pentru ca avem spitale prea bune, capusate de angajati rude sau sustinuti ai lui Nicolescu?
    Sau, mai nou, pe tema autostrazii Bucuresti-Sibiu de ce nu s-a interesat mai profund doamna deputat? Cumva ca acesta este an electoral?
    Nu raspundeti, stim cu totii!

  • Cetatean spune:

    Cucoana,interpeleaza-ti complicii din partidul vostru de infractori ca doar esti dintr-unul dintre cele mai „rosii” judete din tara! Chiar nu mai ai pic de rusine? Pana acum 2-3 saptamani barbatu-tau era prefectul judetului,eram cumva noi argesenii la nivelul Germaniei si brusc dupa venirea guvernului Ciolos am cazut la nivel de tara subdezvoltata?! DNA sa vina sa va ia! Puscarie si confiscarea extinsa a averilor,asta se cere in cazul vostru!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90