Donaris 930 x 122

dumitru tudosoiu

DUMITRU TUDOSOIU, CANDIDAT PENTRU PRIMĂRIA PITEȘTI? DECIZIA, LUATĂ ÎN „VIITORUL APROPIAT”

Pe 17 ianuarie 2020, de la ora 16, se va desfășura Conferința Județeană extraordinară a PSD Argeș, ocazie cu care va fi aleasă noua conducere a partidului (președinte, președinte executiv și secretar executiv). Într-o ședință ulterioară, vor fi aleși și ceilalți membri din conducerea filialei.

Citiți și: Premierul Ciolacu: ,,Simona Bucura-Oprescu va rămâne în istoria Guvernului României!”

Șerban Valeca, actualul președinte, și-a anunțat colegii că nu va candida pentru încă un mandat.

În schimb, în lupta pentru șefia PSD Argeș ar putea intra Ion Mînzînă (vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș), Maria Dinu (administratorul județului) și deputatul „Mitralieră” – Cătălin Rădulescu. Și-au anunțat intenția de a candida, în echipă, și Cristian Gentea (președintele PSD Pitești) și Ion Georgescu (primarul orașului Mioveni). Cei doi nu ar fi stabilit, însă, pentru ce funcție va candida fiecare.

Citiți și: PSD își prezintă candidații pentru Primăria Pitești și CJ Argeș. Detalii despre evenimentul important

Lista rămâne deschisă, aspiranții pentru șefia PSD Argeș putând să își depună candidaturile până marți, la ora 14, la sediul partidului.

Cu Maria Dinu, care va candida pentru funcția de președinte, vor face echipă Dumitru Tudosoiu (consilier local și inspectorul școlar general al județului) – candidat pentru funcția de președinte executiv și Dorin Mărășoiu (consilier județean) – candidat pentru funcția de secretar executiv.

Dumitru Tudosoiu este și unul dintre vicepreședinții organizației PSD Pitești. Am discutat cu el despre motivele care au stat la baza candidaturii sale pentru funcția de președinte executiv al PSD Argeș, dar și despre posibilitatea de a candida la vară pentru postul de primar al Piteștiului.

La PSD Argeș a fost o… brambureală

„Da, candidez pentru funcția de președinte executiv al organizației județene a Partidului Social Democrat. Da, pentru că eu cred că acest partid, după o perioadă destul de nefavorabilă pentru noi și cumva nici încununată de succes electoral de la alegerile europarlamentare și până astăzi, de după prezidențiale, are nevoie de o reformă internă, care înseamnă oameni, înseamnă principii, înseamnă mod de comunicare, înseamnă reașezarea unor valori tradiționale pentru PSD, în general, și pentru PSD Argeș, în special.

Adică acea unitate, acel spirit de echipă pe care, din păcate, cel puțin așa văd eu, în perioadele mai recente parcă nu le-am mai simțit ca altădată. Orice partid are ca obligație și ca datorie câștigarea alegerilor. Când ai un obiectiv atât de măreț, eu cred că toată lumea trebuie să fie într-o echipă, să tragă în același sens și să încerce măcar să își atingă obiectivul”, afirmă Dumitru Tudosoiu.

Întrebat de ePitești cine nu a „tras pentru același obiectiv”, Tudosoiu răspunde: „La noi cred că a fost o mică perioadă de brambureală în care toți am tras, unii mai mult sau unii mai puțin, not important că Tudosoiu a tras mai mult sau mai puțin, să zicem. Toți am tras, dar nu cu aceeași tărie, credință și poate nu toți în același timp… pentru aceeași căruță.

De aceea, poate că și rezultatele, cumva și votul popular nu au fost atât de favorabile pe cât ne-am fi așteptat noi. Cred că cetățenii, și din Pitești, și din Argeș, și cred că și la nivel național vor să vadă un PSD întărit, un PSD puternic. Lucrurile care au fost făcute bine în țară au fost făcute de un PSD puternic, în niciun caz de un PSD aflat așa, într-o ușoară degringoladă prin anumite județe, ba pe la București.

Eu, ca membru de partid afiliat de aproape 19 ani în această formațiune politică, am considerat că acum nu mai este momentul să stau deoparte, ci să spun ceea ce cred, să le spun tuturor colegilor, să mă expun cumva, asumat, la o candidatură. Dânșii să decidă dacă văd în mine persoana potrivită pentru a ocupa o funcție atât de importantă la nivelul organizației județene, să facem o echipă solidă pentru că nu mai este mult timp și vin alegerile locale, în mai-iunie avem alegeri locale, iar în toamna acestui an avem alegeri parlamentare”.

Tudosoiu o cunoaște pe Maria Dinu „de la lipit afișe”

La decizia candidaturii lui Dumitru Tudosoiu pentru funcția de președinte executiv al PSD Pitești a contribuit și Maria Dinuu: „Eu am avut o discuție cu, sper, viitorul președinte al PSD Argeș, Maria Dinu. Am avut o discuție, am avut o propunere, m-a onorat, ne cunoaștem de foarte mult timp, de când am intrat în partid, chiar pot să spun de la lipit afișe. La mine este știută această chestiune, că așa am început activitatea politică, acum mulți, mulți, mulți ani, ca tânăr. Și tânăr în partid, și tânăr ca vârstă.

Și am considerat că alături de cei cu experiență, primari, consilieri, parlamentari, cu o echipă tânără, cu un suflu nou, cu altă putere, cu altă energie, putem să facem o echipă, putem să ducem organizația către alegerile viitoare spre câștig. Acum, alegerea va fi în conferința județeană”.

Candidații pentru alegerile locale, stabiliți „în viitorul foarte apropiat”

Pe lângă alegerile din interiorul PSD Argeș, se pune întrebarea dacă, în cazul în care va fi ales președinte executiv, Tudosoiu va fi și candidatul partidului pentru funcția de primar al Piteștiului: „Nu am cum să fac o afirmație în sensul acesta, nu este momentul să facă nimeni o afirmație de genul acesta, până când nu se parcurg alegerile la nivel județean.

Sincer, nu-mi doresc o nominalizare în sensul ăsta, le-am spus-o și colegilor, mi se pare corect ca după ce se aleg forurile de conducere ale partidului și se parcurg etapele firești din interiorul partidului, cu sondajele din interiorul partidului, cu sondaje la nivelul municipiului, la nivelul județului, să se aleagă cea mai bună variantă pentru PSD Argeș, pentru PSD Pitești, în desemnarea candidatului de la Pitești și a tuturor candidaților care vor merge în alegerile locale.

Chestiunea asta nu va ține de Dumitru Tudosoiu. Suntem o organizație puternică. Am fost și vom fi garantat, indiferent de rezultat. De aceea lucrul acesta nu îl pot decide nici Dumitru Tudosoiu, nici viitorul președinte al partidului, nici nimeni altcineva. Va fi, să spunem, un brainstorming la nivel de organizație, vor fi discuții, vor fi păreri. Eventual, poate va fi o competiție internă la nivelul organizațiilor și mă refer la organizațiile mari, Pitești, Curtea de Argeș, Câmpulung, Mioveni, unde există un număr mare de membri.

Poate va fi nevoie, dacă va fi nevoie, de o competiție internă din care favoritul și cel cotat cu cele mai multe șanse să meargă către mandatul de primar din localitatea respectivă. La momentul acesta, cred că nu este încă timpul să vorbim despre acest lucru, dar nici nu mai putem întârzia foarte mult. Parcurgem conferința și în viitorul foarte apropiat este evident că PSD Argeș va ieși cu lista de candidați, inclusiv la PSD Pitești”.

„Nu am pretenția ca toată lumea să creadă în Titi Tudosoiu”

Nu în ultimul rând, l-am întrebat pe Dumitru Tudosoiu și care au fost reacțiile colegilor lui din partid cu privire la candidatura sa pentru poziția de președinte executiv.

A fost susținut și chiar încurajat să „iasă în față”, susține Tudosoiu, recunoscând, totodată, că există posibilitatea ca nu toți pesediștii argeșeni să îl considere persoana potrivită pentru o funcție atât de importantă în filială.

„Din discuțiile pe care le-am avut cu colegii, cu colegii-prieteni de foarte mult timp, colegii de partid, să zicem, cu o relație mai strictă, că ne cunoaștem din interiorul partidului, și cu colegii cu care sunt mai apropiat, și cu colegii primari cu care de a lungul timpului m-am cunoscut, am lucrat și în calitatea de inspector școlar general, și ca persoană, și ne cunoaștem și avem „n” întâlniri, congrese, comitete, campanii… să știți că, în general, am observat – și lucrul acesta mi-a dat putere, mi-a dat curaj – încurajarea de a nu da înapoi și de a merge pe acest drum, de a reforma.

M-a onorat, eu sunt un tip modest, nu îmi asum, dar, credeți-mă, atât de mult au venit către mine cu aceste idei încât am zis că e ceva, e un sâmbure de adevăr, trebuie să merg pe drumul acesta. Dacă toată lumea spune că „Noi avem încredere, poți face treabă bună”

Bineînțeles, este evident, ca în orice partid serios, viu și sănătos, nu am pretenția ca toată lumea să creadă în Titi Tudosoiu, să-l susțină. Și poate nu toată lumea mă vede pe mine persoana potrivită pentru a ocupa funcția de președinte executiv. E și firesc. Să vedem ce va spune conferința”, declară Dumitru Tudosoiu pentru ePitești.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3