930×122 CAPRA 5

europarlamentari

GABRIELA ZOANĂ: „VOI MILITA PENTRU CREŞTEREA ACCESULUI ROMÂNILOR LA ASISTENŢĂ MEDICALĂ MAI BUNĂ”

Sănătatea publică reprezintă o preocupare constantă a Parlamentului European, elaborarea unor politici coerente în domeniu fiind o prioritate a acestui for legislativ. Europarlamentarii pot promova o politică de sănătate prin avize, studii, dezbateri, declaraţii scrise şi rapoarte din proprie iniţiativă cu privire la strategia Uniunii Europene în domeniul respectiv.

Citiți și: Angajații din sănătate intră azi în grevă! Activitatea, oprită

Gabriela Zoană, candidatul PSD Argeş pentru Parlamentul European, afirmă că va milita pentru o serie de proiecte menite să aducă în atenţie drogurile şi impactul lor asupra sănătăţii, protecţia şi tratamentul împotriva radiaţiilor, protejarea pacienţilor aflaţi în tratament medical sau în curs de diagnosticare, informarea şi cercetarea privind sănătatea, reglementarea juridică a mamei surogat, bolile rare, nutriţia şi dietele, securitatea alimentară şi riscurile pentru sănătate.

„Avem medici buni, iar acest lucru este recunoscut şi peste hotare. Pentru o ţară în plin proces de dezvoltare cum este România europarlamentarii români au obligaţia să lupte pentru creşterea accesului la asistenţă medicală mai bună şi mai sigură pentru cetăţeni, ca şi pentru protejarea acestora împotriva ameninţărilor transfrontaliere. Eu doresc să lupt în acest sens şi o voi face! Uniunea Europeană joacă un rol determinant în îmbunătăţirea sănătăţii publice, în prevenirea şi gestionarea bolilor, atenuarea surselor de pericol pentru sănătatea umană şi armonizarea strategiilor de sănătate între statele membre. Fiecare dintre noi suntem datori a avea grijă de sănătatea noastră şi a ne face timp pentru analizele uzuale anuale. Imediat intervine obligaţia statului de a-i asigura fiecărui cetăţean dreptul la un tratament eficient şi modern atât în România, cât şi în oricare alt stat membru. Educaţia în spiritul menţinerii şi protecţiei sănătăţii este esenţială şi va da României o populaţie mult mai sănătoasă în viitor.”, declară Gabriela Zoană.

Citiți și: Cât trebuie să plătiți pentru asigurarea medicală. Persoane vizate

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3