930×122 POSADA 5

Gentea

Gentea salută adoptarea OUG privind actualizarea prețurilor pentru contractele pe fonduri europene

Comunicat de presă – PSD Argeș

Citiți și: Pitești. Anunțul momentului! Este vorba despre stadionul SF de 100 de milioane €

Gentea salută adoptarea OUG privind actualizarea prețurilor pentru contractele pe fonduri europene

Cristian Gentea, primar al municipiului Pitești, președinte executiv al PSD Argeș, salută adoptarea OUG privind actualizarea prețurilor pentru contractele pe fonduri europene.

Citiți și: Pitești. Replica zilei: ”Nu au știut nimic, ca să nu o mai dăm după gard!”

„Este un prim pas în deblocarea situației proiectelor publice finanțate cu bani europeni afectate de creșterea masivă a prețurilor.

Această OUG era necesară dat fiind că, din cauza scumpirilor, nu se mai puteau respecta nivelurile de preț stabilite inițial în contracte.

Acum, după modelul propus de PSD în programul Sprijin pentru România, care a ajustat deja prețurile pentru proiecte cu finanțare națională, se introduce un mecanism de actualizare a prețurilor cu 15% până la 40% și pentru contractele pe bani europeni.

Este un prim demers menit să dea încredere atât constructorilor, cât și autorităților pentru reluarea/continuarea activității pe șantiere și reintrarea în graficul de execuție al proiectelor.

Înțeleg că vor urma și alte completări ale cadrului legislativ, în funcție de evoluția situației, dar este important de reținut că actualizările de preț se aplică și retroactiv, pe contractele în derulare.

Fără ajustarea necesară adusă de această OUG, care să permită reluarea urgentă a lucrărilor la proiecte, multe miliarde de euro s-ar pierde pur și simplu!”, transmite Cristian Gentea.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

SMART KIDS 570×90