New Profesional Consult 930 x 122

cristian gentea

Primarul Gentea: „Unde sunt #reziștii?”

„Unde sunt #reziștii, cei care luptau pentru adevăr, pentru bunăstarea copiilor și o țară fără penali și mincinoși?”

Citiți și: Spectacol total! Eveniment de excepție la Pitești!

Cristian Gentea, președinte executiv al PSD Argeș și primar al municipiului Pitești, demontează afirmațiile guvernanților privind așa-zisa creștere economică record din trimestrul II al anului în curs.

ANALIZA PRIMARULUI GENTEA

„Guvernul de dreapta ne-a împrumutat cu 1.000 de euro pe secundă! Pentru a obține un plus de 4 miliarde de euro la PIB-ul național, guvernarea de dreapta s-a împrumutat cu 58 de miliarde de euro. Așadar, este o creștere prin îndatorare, nu prin măsuri de stimulare a economiei și performanță!

Citiți și: Gentea anunță o nouă investiție care va bucura mulți elevi, părinți și profesori!

Așa se face că datoria publică a crescut, ca pondere în PIB, de la 35% în septembrie 2019, la aproape 50% în prezent. Și cum orice dezastru este îmbrăcat într-o minciună poleită cu frânturi de informații parțial adevărate pentru a fi credibilă, guvernul ne aruncă în față cifre și statistice necorelate!

Institutul Național de Statistică raportează în al doilea trimestru din 2021 o creștere economică de 13%, raportându-se la aceeași perioadă a anului trecut, când aproape toată economia a fost paralizată de restricțiile impuse pe fondul pandemiei de coronavirus!

În realitate, economia a crescut cu doar 1,9 puncte procentuale față de nivelul la care era înainte de venirea pandemiei! Iar pentru acest rezultat mai mult decât modest, Guvernele Orban și Cîțu s-au împrumutat cu 1.000 de euro pe secundă!

De fapt, România s-a aflat într-o recesiune profundă în timpul guvernelor Orban și Cîțu, înregistrând o scădere economică în patru trimestre consecutive, respectiv în trimestrele II, III și IV din 2020 și în trimestrul I din 2021.

Dincolo de cifre și statistici, se simte aproape în fiecare casă, pentru majoritatea cetățenilor: nivelul de trai s-a deteriorat pe fondul inflației galopante! Sărăcirea românilor va continua în lunile următoare, în contextul creșterii explozive a prețurilor pentru gaze naturale și energie electrică.

Unde sunt #reziștii, cei care luptau pentru adevăr, pentru bunăstarea copiilor și o țară fără penali și mincinoși?…”, întreabă, retoric, Cristian Gentea.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

4 comentarii

  • Ionescu spune:

    Dar voi PSD-ul cu penalul Dragnea și prosta României Veorica ce ați făcut??? Nu vă mai săturați de furat!!!

  • camelia sandulescu spune:

    d-ul primar ar trebui sa faca aceasta analiza atunci cand pitestul va fi cum este clujul…pana una alta ne laudam doar cu cel mai scump wc din tara care nu prea este folosit , doar cu reabilitari de drumuri,de parcuri, de piete si cu un viitor stadion de fite, salarii marite la angajatii primariei….nici vorba de ceva nou, un spital in care sa fii tratat civilizat, parcuri bine dotate, incurajarea investitiilor ( ca daca nu am avea uzina, vai de noi)…..dle primar cand veti renunta la bagadele, mofturi, si treceti la lucruri serioase??chiar ne credeti pe toti tampiti???

  • Popescu spune:

    Se găsi omul de cuvânt să vorbească de guvernare, când el nu e in stare să administreze orașul… mai bagă niște borduri, câteva panseluțe, mai schimba 2 pavele… tot orașul e plin de gropi și de denivelări, stațiile de autobuz infecte, autobuze de cazi din ele, parcări insuficiente…

  • mihnea spune:

    Vezi ca drumurile in tot judetul sunt praf,nici in Afganistan nu cred ca vezi asa ceva.Ati condus judetul asta de 30 de ani si rezultatele se vad cu ochiul liber.Fa o excursie prin Ardeal sa vezi cum fac aia de dreapta si apoi sa vorbesti.Nu va este rusine obrazului.Oamenii acum calatoresc si pot face comparatii,mai aveti batranii pe care ii prostiti voi cum vreti dar vor muri odata si aia…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3