930 x122 grota rece

cristian gentea

„Guvernul actual chiar vrea să pună cercetarea pe butuci?”

„Guvernul actual chiar vrea să pună cercetarea pe butuci?”

Citiți și: Spectacol total! Eveniment de excepție la Pitești!

Cristian Gentea, președinte executiv al PSD Argeș, primar al municipiului Pitești, declară că a fost neplăcut surprins să îl audă zilele trecute pe premierul liberal Florin Cîțu spunând că nu mai doreşte investiţii fără rezultate în domenii precum cercetare, educaţie sau sănătate.

„Cum poți afirma că în aceste domenii „se alocă fonduri de la bugetul statului doar de dragul finanţării”? Sunt domenii esențiale în orice țară care are pretenția că este civilizată!

Citiți și: Gentea anunță o nouă investiție care va bucura mulți elevi, părinți și profesori!

Cum să ai performanțe în cercetare dacă nu investești?

Și așa acest domeniu suferă de o subfinanțare cronică. Fără fonduri suficiente nu poți face performanțe deosebite în cercetare, oricât de bine pregătiți ar fi specialiștii.

Reamintesc aici dezamăgirea pe care am trăit-o nu cu mult timp în urmă cu privire la faptul că, din cauza incompetenței actualilor guvernanți, România a fost exclusă din cel mai mare program de cercetare nucleară în urma căruia ar fi urmat să fie realizat Laserul de la Măgurele.

Guvernul actual chiar vrea să pună cercetarea pe butuci?”, întreabă Cristian Gentea.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

3 comentarii

  • ggg spune:

    Despre ce fel de cercetare vorbesti, bre ? In 30 de ani din care 75% i-am avut pe PSD-istii tai la guvernare, ai auzit de vreo descoperire stiintifica in Romania? Bre, noi nu am putut sa fabricam masti pentru perioada asta pandemica si tu bati campii despre cercetare? Si vai, ce exemplu destept te-ai gasit sa dai, cercetare nucleara… Tu esti constient de trend, fratioare? Majoritatea tarilor dezvoltate incearca sa evite domeniul asta, Germania are chiar un program prin care vrea sa-si inchida toate reactoarele din cauza ca o greseala in zona asta poate schimba fata intregii planete sau a unei mari suprafete.
    Mai mult decat atat, ce naiba boscorodesti tot timpul despre lucruri care nu te privesc? Esti primar dar iesi ca paduchele in frunte numai cand e vorba de fotbal sau, uite acum, ceva ce n-are nicio legatura cu functia ta… Despre problemele orasului, despre modernizarea lui, despre servicii mai bune si mai ieftine nu aude nimeni nimic de la tine. Cel mult despre cum chemi politistii sa-i amendeze pe niste copilasi care se dau si ei cu bicicletele sau tricicletele prin fata primariei „tale”. Asta e tot ce esti in stare…

  • adadadad spune:

    Ati pus-o voi cand ati adus comunistii la putere in tara asta. Care ”cercetare”?

  • mizeriii spune:

    daca tot nu accepti niciun comentariu, poti la fel de bine sa te duci dracu in Coreea de Nord ca acolo e locul tau. Acolo e interzisa libertatea de exprimare, ceea ce voua vi se potriveste perfect, mizeriilor.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3