930X122 MAIA

psd

„În lipsa centrelor de tratament prespitalicesc, pacienții Covid ar fi sufocat camerele de gardă ale spitalelor”

Remus Mihalcea, deputat PSD de Argeș, afirmă că ministrul PSD al Sănătății, Alexandru Rafila, a reușit să asigure pacienților COVID medicamentele pentru tratarea bolii încă în fazele incipiente, reducându-se, astfel, semnificativ riscul spitalizării și riscul de deces.
 
„De asemenea, spitalele nu mai sunt sufocate ca în valul 4, pentru că pacienții COVID cu forme ușoare sau medii sunt tratați în centrele de evaluare organizate de ministrul Sănătății.
 
Este asigurat și tratamentul pentru formele severe. Molnupiravir este primul medicament specific anti COVID-19 aprobat pentru persoanele cu risc de a dezvolta o formă severă de COVID-19. Un alt antiviral recomandat pentru tratarea COVID în fazele incipiente, Favipiravir, este disponibil în farmaciile cu circuit deschis și poate fi achiziționat de pacienții COVID pe baza prescripției medicale primite de la medicul de familie sau de la centrele de evaluare.
 
Până în prezent, în cele 222  de centre de evaluare organizate de ministrul Sănătății Alexandru Rafila au fost tratați peste 11.500 de pacienți COVID. În lipsa acestor centre de tratament prespitalicesc, toți acești pacienți ar fi sufocat camerele de gardă ale spitalelor, așa cum s-a întâmplat în valul 4. Iar mulți dintre ei nu ar mai fi ajuns să primească la timp tratamentul necesar.
 
Ministrul PSD al Sănătății Alexandru Rafila a reușit să crească semnificativ și nivelul de testare care permite identificarea și tratarea din timp a persoanelor infectate, ceea ce reduce transmiterea virusului și numărul de spitalizări și de decese.”, transmite Remus Mihalcea.

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • abc spune:

    De fapt, din cauza acestor „centre de evaluare” care ii impiedica birocratic pe romani sa aiba acces rapid la tratament avem cea mai mare rata de mortalitate din cauza covid in Europa (si vorbim de varianta Omicron, aia blanda…)

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90