New Profesional Consult 930 x 122

antonescu

johannis

IOHANNIS, ALES PREŞEDINTE AL PNL. FUZIUNEA CU PDL ŞI ADERAREA LA PPE, APROBATE!

Klaus Iohannis, primarul Sibiului, a fost ales astăzi preşedinte al PNL la nivel naţional, obţinând peste 90% din voturile exprimate de delegaţii la Congresul partidului. Iohannis a fost votat de 1.334 de delegați, iar senatorul Ioan Ghişe, contracandidatul său, de doar 144. Alte 40 de voturi au fost anulate.

Citiți și: Când politica încurcă ițele: PNL nu și-a dat seama că are candidat la Mioveni datorită PSD

Congresul a adoptat şi trei rezoluţii. Prima se referă la fuziunea cu PDL, majoritatea delegaţilor fiind de acord cu această propunere (au fost înregistrate doar 4 voturi împotrivă). PNL şi PDL vor fuziona sub numele de PNL. A doua rezoluţie privește aderarea PNL la Partidul Popular European, iar aceasta a fost, de asemenea, votată aproape în unanimitate. În fine, a treia rezoluţie a fost legată de nominalizarea candidatului PNL pentru preşedinţia ţării. Delegaţii au făcut două propuneri: preşedintele ales al partidului, Klaus Iohannis, şi fostul lider, Crin Antonescu. Nu s-a trecut, însă, la vot, cei doi urmând să îşi facă fiecare campanie internă pentru ca, în final, Delegaţia Permanentă a partidului să decidă, pe baza voturilor din filiale, cine va reprezenta PNL în cursa pentru Cotroceni.

Tot astăzi au fost aleşi şi vicepreşedinţii PNL. Pe lista de candidaţi nu s-a aflat şi senatorul Ion Popa, preşedintele PNL Argeş, cel care anunţase anterior că nu se va mai implica în lupta pentru obţinerea unei asemenea funcţii. Până astăzi el a fost vicepreşedinte executiv al partidului.

Citiți și: Exclusiv. Pitești: Coteț va candida împotriva lui Gentea pentru Primărie

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3