930×122 CAPRA 5

97 de ani

MIRCEA IONESCU QUINTUS ÎMPLINEȘTE AZI 97 DE ANI

Seniorul liberal Mircea Ionescu Quintus împlinește azi venerabila vârstă de 97 de ani.

Citiți și: Când politica încurcă ițele: PNL nu și-a dat seama că are candidat la Mioveni datorită PSD

Quintus s-a născut pe 18 martie 1917 în Herson, oraș din Ucraina actuală. De profesie avocat, a făcut închisoare politică în timpul regimului comunist. Totodată, el figurează pe lista foștilor colaboratori ai Securității ca poliție politică publicată în Monitorul Oficial de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității.

“După ce a murit tata au venit la mine fruntaşii liberali – mi-l amintesc foarte bine pe doctorul Iancu Negruzzi, directorul spitalului din Ploieşti – şi mi-au spus că se va dezveli statuia lui I. G. Duca (ştiau prietenia cu tatăl meu) şi că ar fi bine să vorbesc eu la respectivul eveniment. Le-am spus că eu nu sunt membru al partidului, însă ei au insistat, explicându-mi că sunt liberal prin ceea ce a fost tatăl meu. Atunci singurel, cu mintea mea, în faţa întregului Guvern, în frunte cu Tătărăscu, am vorbit, am fost aplaudat, după care am fost chemat de primul-ministru. Tătărăscu mi-a zis că l-a cunoscut pe tatăl meu şi că sunt un demn urmaş al lui. Din clipa asta eşti membru al Partidului Naţional Liberal!, mi-a spus Tătărăscu. Asta se întâmpla în 1936, după care am făcut războiul, iar când m-am întors din ultima campanie, în 1945, m-am dus şi am luat, împreună cu soţia mea, carnetul de membru al PNL. Carnetul meu poartă data de 1 noiembrie 1945, însă eu sunt mai vechi…”, îşi aminteşte Mircea Ionescu Quintus într-un interviu.

Citiți și: Exclusiv. Pitești: Coteț va candida împotriva lui Gentea pentru Primărie

Cu această ocazie, printr-un comunicat de presă, Tineretul Național Liberal Argeș îi urează seniorului liberal, președinte de onoare al PNL, multă sănătate și putere de muncă.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3