930 x122 grota rece

Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier

Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier

Citiți și: Cine ar putea conduce Capitala? Detalii despre piteșteanul surpriză

Generalul în rezervă Nicolae Ciucă este propunerea pentru funcția de premier cu care PNL va merge la Cotroceni și cu care va încerca să deblocheze negocierile cu PSD.

Decizia a fost luată joi de către conducerea PNL, după ce premierul demis Florin Cîțu, președinte al PNL, ar fi discutat miercuri seară cu președintele Klaus Iohannis. Decizia a fost luată de PNL în unanimitate.

Citiți și: Alin Călinescu, directorul Centrului Cultural Mioveni, candidat la Primărie

După declanșarea crizei politice, Nicolae Ciucă a fost cea de a doua nominalizare de premier făcută de Klaus Iohannis, după Dacian Cioloș. În 1 noiembrie, cu o zi înainte de audierea programată în Parlament a miniștrilor propuși, Nicolae Ciucă a anunțat că renunță la mandat, în contextul în care liberalii nu au reușit să obțină sprijinul parlamentarilor pentru Guvernul minoritar propus de Ciucă.

Tot atunci, Florin Cîțu a anunțat că s-a hotărât în Biroul Executiv flexibilizarea mandatului, astfel încât liberalii vor începe negocieri „cu toate forțele democratice din Parlament” pentru formarea unei majorități.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90