930×122 CAPRA 5

ordonanță

PNL ÎȘI AVERTIZEAZĂ ALEȘII LOCALI: „DACĂ PLECAȚI, VĂ PIERDEȚI MANDATUL!”

Conducerea PNL se teme grozav că va pierde primari, consilieri județeni și consilieri locali în urma undei verde dată de Guvern, prin ordonanță de urgență, migrației politice. De aceea liderii centrali ai partidului încearcă să-i sperie pe aleșii locali PNL care vor să părăsească formațiunea.

Citiți și: Când politica încurcă ițele: PNL nu și-a dat seama că are candidat la Mioveni datorită PSD

Primarii și consilierii PNL din Argeș, ca și colegii lor din întreaga țară, au primit în acest sens un avertisment scris din partea secretarului general al partidului, Marian Petrache. „Am trimis o adresă în teritoriu şi am spus că, după părerea mea, ordonanţa sigur va pica la Curtea Constituţională şi există riscul să rămânem fără primari. (…) Dacă se revine la legea dinainte şi el a făcut cerere de schimbare a partidului pe a cărui listă a fost ales, îşi pierde mandatul!”, avertizează Petrache, citat de Mediafax. Secretarul general al PNL a mai anunțat că Partidul Național Liberal va ataca la Curtea Constituțională ordonanța Guvernului, considerată de PNL ca fiind neconstituțională. În Argeș cea mai importantă posibilă migrare politică, dinspre PNL către Partidul Liberal Reformator, îl are ca subiect pe Constantin Polexe, vicepreședintele Consiliului Județean (foto). Polexe a fost deja contactat de PLR, dar încă nu a decis dacă va pleca sau nu din PNL.

Amintim că a intrat în vigoare ordonanța de Guvern prin care aleșii locali au posibilitatea ca în termen de 45 de zile să plece fără a-și pierde mandatul din formațiunea politică din partea căreia au candidat și au fost aleși.

Citiți și: Exclusiv. Pitești: Coteț va candida împotriva lui Gentea pentru Primărie

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3