educatie

„România Educată a eșuat lamentabil!”

Comunicat de presă PSD Argeș: 

Citiți și: „Este vital să fie ridicată presiunea de pe spitale și secțiile ATI!”

A investi în educaţie înseamnă a investi în viitor, afirmă senatorul PSD de Argeș Cristina Stocheci, care mai adaugă că prosperitatea românilor şi dezvoltarea economică  de mâine depind într-o bună măsură de calitatea educaţiei copiilor noştri.

„Afirmarea societăţii româneşti într-o lume modernă, o lume a cunoaşterii, nu este posibilă fără o educaţie de calitate.

Citiți și: „Cîțu a ignorat problemele românilor în prag de iarnă!”

Proiectul „România Educată” s-a dovedit a fi, în anul școlar 2020-2021, o Românie a școlilor închise, o Românie în care ponderea notelor de 5, sau chiar mai mici, a depășit 40%, o Românie în care elevii nu au beneficiat, pur și simplu, de dreptul la educație, garantat de Constituție.

Au trecut mai mult de 6 ani de la angajamentul prezidențial al unei Românii Educate, dar de făcut nu s-a făcut nimic. În loc să evolueze educația copiilor a involuat până la cote catastrofice:

– Abandonul școlar este fenomenul cel mai grav. 90.000 de copii s-au pierdut pe drum, au dispărut din sistemul educațional între momentul înscrierii în clasa întâi și cel al bacalaureatului;

– Din cei aproape 204.000 de copii care au început școala în 2009, doar 40% au luat BAC-ul în final;

Fără discuţie, “România educată” a eşuat lamentabil. Să lucrezi sau mai precis să te faci că lucrezi la un asemenea Proiect încă din 2016, să te făleşti cu el în apariţiile publice şi în final să-l reduci la propunerea unor măsuri din domeniul învăţămîntului care s-ar putea rezolva prin Ordin de ministru – ce altceva poate fi decît un eşec, ba chiar un eşec dezastruos?

VIITORUL COPIILOR NU ESTE ASIGURAT DE PROMISIUNI”, transmite Cristina Stocheci.

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii

Un comentariu

  • hdhdbdnndnd spune:

    i-au educat psd-istii din 89 incoace de nu au mai putut, de fapt din 47 incoace..


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441