930×122 CAPRA 5

femei

ROVANA PLUMB, SFATURI ÎN PITEȘTI PENTRU FEMEILE AGRESATE ÎN FAMILIE

Astăzi s-a desfăşurat în Piteşti simpozionul „Violenţa domestică poate ucide”, pus la cale de Fundaţia „Friedrich-Ebert-Stiftung România” şi de Organizaţia Femeilor Social Democrate. La eveniment au participat Rovana Plumb, preşedintele Organizaţiei Femeilor Social Democrate şi ministru al Muncii, europarlamentarul Viorica Dăncilă, parlamentari, dar şi Cristian Chişcop, din partea fundaţiei amintite. Invitate și ele inițial, Doina Pană, ministrul Apelor și Pădurilor, și Corina Crețu, europarlamentar, nu au mai putut ajunge.

Citiți și: PSD Argeș și-a stabilit un nou candidat pentru Primăria Mioveni

Într-o conferinţă de presă Rovana Plumb a anunţat că va fi ratificată din partea României „Convenţia de la Istanbul”, care prevede practici unitare în domeniul protecţiei victimelor violenţei domestice şi nu numai. În plus, s-au făcut referiri la importanţa cunoaşterii de către femei a ordinului de protecţie care le poate ajuta să nu mai fie agresate. Împotriva agresorului se poate obţine un asemenea ordin în cel mult 48 de ore, de la un judecător, în baza unui formular depus de victimă. Plumb a încurajat femeile care ajung în astfel de situații să apeleze la acest tip de protecție.

Pe de altă parte, mâine, tot în Pitești, se vor derula şi lucrările Comitetului Executiv Naţional al Organizaţiei Femeilor Social Democrate, eveniment urmat de o serie de vizite la obiective importante din judeţul Argeş. Viorica Dăncilă şi Rovana Plumb au spus că au decis organizarea acestor evenimente în Piteşti ca să mulțumească astfel PSD Argeș şi Organizaţiei de Femei a filialei, organizație condusă de deputatul Simona Bucura Oprescu, pentru implicare şi rezultatele din alegerile de duminică.

Citiți și: Investiție vitală în Pitești! Anunț de ultimă oră!

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3