New Profesional Consult 930 x 122

iohannis

SCANDAL ÎN PARLAMENT. „NU VĂ BATEȚI JOC!”

UPDATE: După discursul lui Klaus Iohannis, președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a reacționat: „Am înțeles că îndemnul președintelui este ca Guvernul să fie unul performant… Îndemnul meu este să lăsăm Guvernul să guverneze.”

Citiți și: SCANDAL LA BLOC ÎN PITEŞTI

„Și pe mine m-au surprins (n.r. – parlamentarii PSD și ALDE care au părăsit sala în timpul discursului), dar probabil frustarea și revolta adunate în aceste zile i-au făcut să părăsească sala. Probabil se așteptau la un discurs mediator… Eu nu am ieșit pentru că așa mi s-a părut civilizat. Sunt revoltați de toate atacurile și incitările președintelui. Critica permanentă a președintelui îi creează un disconfort Guvernului.”

Întrebare reporter: „Este ruptură între președinte și PSD?” „Asta a spus președintele astăzi! S-a referit la parlamentarii PSD și ALDE ca la niște parlamentari neagreați. El este, însă, președintele tuturor românilor. La plecare i-am spus că sper să facem pace.”

Citiți și: ARGEȘ: SCANDAL! BĂTAIE CA ÎN FILME

„Noi nu facem nimic împotriva președintelui, suspendarea nu este o soluție. România are nevoie de pace socială.”

Scandal în Parlament. Președintele Klaus Iohannis se adresează la această oră Parlamentului. Discursul președintelui cu privire la modificările pe care Guvernul a vrut să le aducă zilele trecute legislației penale și care au scos sute de mii de oameni în stradă a provocat indignare printre parlamentarii PSD și ALDE, care au părăsit sala. „Rușine să îți fie!”, „Manipulatorule!”, „Demisia!”, „Ai rupt România în două!”, „Halal președinte!”, „Mai i-ați o casă!” au strigat parlamentarii la adresa președintelui țării în timp ce ieșeau din sala de plen. Președinții celor două Camere, Călin Popescu Tăriceanu – Senat, și Liviu Dragnea – Camera Deputaților, au rămas la prezidiu. „Nu vă bateți joc de România!”, a spus Iohannis de la tribuna Parlamentului.

Sinteza discursului prezidențial:

„Retragerea ordonanței 13 și eventual demiterea chinuită a unui ministru reprezintă cu certitudine prea puțin. Alegeri anticipate, însă, sunt în această fază prea mult. Asta este marja de manevră. Cine trebuie să vină cu soluția? Păi, în mod natural, cel care a creat problema: PSD-ul.”

Dacă PSD-ul care a creat această criza nu o rezolvă, voi convoca, în virtutea atribuțiilor de președinte, consultări la Cotroceni pentru a găsi soluțiile potrivite.”

„Ce fel de națiune vrem să fim? Și pentru a afla realmente voința poporului, voi convoca acest referendum (n.r. – pe tema anticorupției). Aștept de la Parlament răspunsul la întrebarea mea.”

Membrii Guvernului nu sunt prezenți, neprimind invitație din partea conducerilor celor două Camere ale Parlamentului. (Sursă Foto: Arhivă – evz.ro)

Nisan 555×222
Nisan 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro sună la 0733 797 066 sau trimite un email la redactie@epitesti.ro

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0733 797 066