New Profesional Consult 930 x 122

simona bucura oprescu

SIMONA BUCURA-OPRESCU, ÎNTÂLNIRE CU OFICIALI FRANCEZI

Simona Bucura-Oprescu, întâlnire cu oficiali francezi. Deputatul Simona Bucura-Oprescu, președintele grupului parlamentar de prietenie cu Republica Franceză-Adunarea Națională din Camera Deputaților, alături de reprezentanți ai grupului, a avut o întrevedere cu o delegație a grupului parlamentar de prietenie cu România din Senatul Republicii Franceze, condusă de senatorul Bernard Fournier, președintele grupului.

Citiți și: Diplomă de excelență pentru un ministru argeșean!

“Această vizită are loc într-un moment deosebit al relațiilor dintre cele două țări: aniversarea în acest an a 10 ani de la semnarea Declaraţiei de Parteneriat Strategic, lansarea Sezonului România-Franţa, celebrarea Centenarului Marii Uniri, 25 de ani de francofonie instituționalizată, dar și 50 de ani de investiții franceze în România, care au început la fabrica Dacia.

Relațiile dintre România și Franța sunt relații de prietenie statornică și corectă, dar și de prietenie privilegiată.”, precizează deputatul.

Citiți și: Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu – în dialog european la Bruxelles

Simona Bucura-Oprescu amintește și contribuția acțiunilor de diplomație parlamentară în susținerea acestor legături bilaterale. În acest sens, deputatul evocă vizita în București a delegației grupului parlamentar de prietenie Franța-România din Adunarea Națională Franceză din luna iunie 2018, care a contribuit la consolidarea dialogului bilateral parlamentar pe teme specifice, cum ar fi viitorul politicilor europene în contextul deținerii de către România a Președinției Consiliului UE în 2019.

„La rândul lor, senatorii francezi au declarat că vizita lor de lucru în țara noastră reflectă nivelul relațiilor deosebite dintre Franța și România, ancorate într-un trecut extrem de bogat, care, totodată, trebuie să îi determine pe oamenii politici să privească în viitor cu responsabilitate la dezvoltarea acestor relații.

Printre numeroasele teme discutate, senatorii francezi au fost interesați de pozițiile comune pe care România și Franța le pot aborda împreună în viitor în anumite domenii în care România are o experiență importantă, cum ar fi aderarea la UE a țărilor din Balcanii de Vest sau situația Republicii Moldova, dar și Politica Agricolă Comună.

Referindu-se la temele europene aflate pe agenda părții române, s-a reamintit că țara noastră are nevoie de un mesaj ferm al partenerilor săi tradiționali, precum Franța, cu privire la aderarea la spațiul Schengen, reiterând poziția geopolitică a României, care este factor de stabilitate în regiune și care va consolida securitatea frontierelor UE, dar și că România îndeplinește toate criteriile tehnice de aderare. Totodată, a fost solicitat sprijinul Franței pentru candidatura României la OCDE.

O altă temă evidențiată a fost rolul României în promovarea francofoniei. Simona Bucura-Oprescu a salutat planul preşedintelui francez, Emmanuel Macron, pentru promovarea limbii franceze şi a plurilingvismului, reamintind că România este țara care are cel mai mare număr de profesori de limbă franceză și un “stat-far” al francofoniei, implicându-se în proiecte numeroase pentru promovarea francofoniei.

Discuțiile ocazionate de vizita grupului parlamentar de prietenie cu România din Senatul Republicii Franceze au evidențiat contribuția pe care grupurile de prietenie o pot avea, prin analizarea unor teme importante ale agendei bilaterale, prin transmiterea unor mesaje politice, în vederea susținerii punctelor importante de interes pentru relațiile bilaterale dintre țări.”, se arată într-un comunicat de presă.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90