New Profesional Consult 930 x 122

simona bucura oprescu

SPRIJIN PENTRU INDUSTRIA AUTO DIN ROMÂNIA

Simona Bucura Oprescu, deputat și secretar executiv al PSD Argeș, a anunțat astăzi că, alături de alți colegi parlamentari PSD din Argeș, Dolj și Dâmbovița, a inițiat un proiect de lege pentru sprijinirea industriei auto din România și producția locală de electrocasnice.

Citiți și: Premierul Ciolacu: ,,Simona Bucura-Oprescu va rămâne în istoria Guvernului României!”

Proiectul de lege prevede: dublarea, până la 910 milioane de lei a bugetului programului de stimulare a înnoirii parcului auto național. Beneficiarii programului primesc și o bonificație suplimentară de 1.000 de lei, dacă optează pentru cumpărarea unui autoturism din producția internă; majorarea, până la 210 milioane de lei a bugetul programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor eco; menținerea primelor de casare și a ecotichetului la nivelul actuală; mentinerea voucherului valoric, diferențiat pe tipuri de echipamente de uz casnic, la nivelul actual; majorarea, până la 310 milioane de lei, a bugetului programului național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante energetic. Banii necesari sunt asigurați din Fondul Național de Mediu care se suplimentează la 780 de milioane de lei.

De asemenea, Simona Bucura Oprescu a anunțat că mâine, în Parlament, la dezbaterile pe marginea moțiunii de cenzură inițiată împotriva ministrului Dezvoltării, va prezenta situația unor primării din Argeș conduse de către conducători social-democrați ai unor localități care au fost lăsate să se descurce pe cont propriu în pandemie, în vreme ce primării cu edili de altă culoare politică au fost contactați pentru a primi fonduri speciale de la Guvern.

Citiți și: Diplomă de excelență pentru un ministru argeșean!

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3