EcoMoto 930×122

alegeri

MITĂ, TENTATIVE DE FRAUDĂ ȘI ŞTAMPILĂ ARUNCATĂ ÎN FOC – TABLOUL INCIDENTELOR ELECTORALE DIN ARGEŞ

Prefectul de Argeş, Mihai Oprescu, a trecut astăzi în revistă incidentele electorale din județ din ziua primului tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. Potrivit prefectului, nu au existat evenimente majore, care să fi necesitat intervenţia forţelor de ordine, majoritatea sesizărilor înregistrate la numărul de telefon de urgență 112 fiind nefondate. În schimb, au fost câteva probleme punctuale, în unele cazuri deschizându-se dosare penale.

Citiți și: Primarul Dănuț Stroe și-a lansat o nouă candidatură în Bradu

Astfel, în ziua votului s-au pierdut trei ştampile: una de control la o secţie de votare în comuna Recea şi două cu menţiunea „Votat” în comuna Boteni şi orașul Mioveni (Făget). În cazurile din Recea şi Boteni au fost deschise dosare penale pentru furtul ştampilelor. A treia situaţie este inedită: după închiderea urnelor membrii secţiei de votare au aruncat în sobă, pe lângă alte materiale, şi ştampila! Din… greșeală!

Au mai fost înregistrate două incidente în care s-a încercat introducerea în urnă a câte două buletine de vot (s-a întocmit dosar penal pentru tentativă de fraudare a alegerilor), iar o persoană din comuna Valea Iaşului a fost amendată cu 200 de lei deoarece a vrut să voteze în afara cabinei, după care a rupt buletinul de vot. În fine, un membru al unei secţii de votare din municipiul Câmpulung Muscel s-a ales cu dosar penal pentru corupţie fiindcă ar fi oferit o sumă de bani unui alegător. În toate cazurile semnalate mai sus se fac cercetări.

Citiți și: Oficial. Gentea a făcut anunțul și începe „lupta”!

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90