Donaris 930 x 122

daniel constantin

TREI FOŞTI MINIŞTRI, AZI ÎN PITEŞTI

Trei foşti miniştri din Guvernul Ponta, lideri ALDE, au fost astăzi în Piteşti: Daniel Constantin, fost ministru al Agriculturii, Sorin Cîmpeanu, fost ministru al Educaţiei, şi Andrei Gerea, fost ministru al Energiei şi al Economiei.

Citiți și: Elevii din clasele cu COVID care lipsesc de frică primesc absențe

În contextul în care astăzi în București au avut loc proteste ale cadrelor didactice, Sorin Câmpeanu a declarat pentru ePiteşti: „Aşteptările sunt mari. Educaţia şi sănătatea reprezintă priorităţi naţionale, iar acest lucru trebuie să se reflecte în toate măsurile concrete. Măsuri concrete care au fost anul trecut: creşteri salariale de 26,5% pentru profesori şi personalul didactic auxiliar şi creşteri de 28% pentru personalul nedidactic, personal care avea cele mai mici salarii din învăţământ. Următoarea etapă ar fi trebuit să fie creşterea salariilor în special la intrarea în sistem, pentru că resursa umană este din ce în ce mai îmbătrânită. Factorul de motivaţie salarială este foarte important, deşi nu reprezintă singurul aspect. Le cerem o pregătire bună celor care intră în sistem, dar trebuie să le oferim şi condiţii! Nu în ultimul rând, sunt aşteptări şi privind alocarea a 6% din PIB pentru educaţie.”

La rândul său, Daniel Constantin a făcut câteva constatări cu privire la problemele din sectorul agricol. „Situaţia din agricultură este dezastruoasă în momentul de faţă! S-au întârziat plăţile pentru fermieri, nu s-au absorbit fonduri europene, iar proiectul pentru irigaţii este tot blocat. Moţiunea pe care am depus-o se va afla săptămâna viitoare pe ordinea de zi. Cu siguranţă va exista cvorum şi va fi votată într-un fel sau altul. Am discutat cu foarte mulţi colegi, inclusiv cu aceia care susţin dintr-un motiv politic actualul Guvern de tehnocraţi, şi sunt profund nemulţumiţi de ceea ce se întâmplă acum în agricultură. Regret că fermierii trebuie să suporte consecinţele dezastruoase ale guvernării şi în acest domeniu al agriculturii, aşa cum este cazul şi în învăţământ şi alte domenii de activitate. Nu pot da un exemplu pozitiv cu privire la actuala guvernare! Există o nemulţumire profundă a cetăţenilor cu privire la modul în care se guvernează!”, a spus Daniel Constantin.

Citiți și: Pitești: Botez încheiat devreme de polițiști. Toți invitații au fost amendați

Andrei Gerea a declarat: „Omul politic răspunde în faţa celor care l-au votat, aşa cum sper să răspundă şi cei care nu şi-au făcut treaba. Aceşti oameni care se pretind tehnocraţi nu răspund în faţa nimănui, se vor întoarce în birourile lor de funcţionari de mâna a treia de la Bruxelles, pe salarii grase, iar noi vom rămâne cu paguba!”

[555x222px]-WinterSale2022-ePitesti

Comentarii

Un comentariu

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441