930×122 CAPRA 5

anunț

Polițiștii, anunțul care „dă fiori” reci!

Polițiștii, anunțul care „dă fiori” reci!

Citiți și: Anunț public – Construire spălătorie Auto self servis

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) anunţă pentru săptămâna viitoare declanşarea protestelor la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

În cadrul acţiunilor de protest va fi organizat şi un marş către Piaţa Victoriei, la sediul Guvernului.

Citiți și: Schimbare majoră privind amenzile de circulație!

Revendicările sindicaliştilor vizează aplicarea, în integralitate, a Legii-cadru a salarizării 153/2017, Anexele nr. VI – Familia ocupaţională Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională, inclusiv Anexa nr. VIII – Familia Administraţie (care priveşte personalul contractual), în ceea ce priveşte calculul sporurilor şi indemnizaţiilor la valorile salariale intrate în vigoare de la 1 iunie 2023.

De asemenea, se solicită acordarea de asistenţă juridică gratuită poliţiştilor ultragiaţi, de către MAI/unităţile angajatoare, conform Legii ce reglementează Statutul poliţistului, precum şi asigurarea protecţiei juridice a poliţistului, prin modificarea legislaţiei, în sensul incriminării mai drastice a faptelor de ultraj (arest preventiv şi închisoare cu executare pentru făptuitori, fără alternative sancţionatorii).

Pe lista cererilor poliţiştilor se mai regăsesc:

– modernizarea Statutului poliţistului (actualul datează din 2002) şi adoptarea unui Ghid al carierei în profesie, în concordanţă cu realităţile actuale;

– actualizarea normei de hrană, în raport cu statisticile oficiale ale INS şi cu prevederile legale în domeniu;

– actualizarea sporului pentru suprasolicitare neuropsihică acordat poliţiştilor judiciarişti/beneficiarilor din MAI, la nivelul maxim prevăzut de Legea 153/2017, nu la valorile minime actuale;

– scoaterea Legii 223/2015 privind pensiile militare de stat din măsurile aferente aplicării PNRR, dat fiind faptul că nu face parte din cele şase sisteme de pensii de serviciu enumerate ca atare în acest document – capitolul privind Reforma sistemului de pensii publice, gestionat de CNPP;

– obţinerea dreptului constituţional la grevă pentru poliţişti.

Detalii, AICI – SNPPC declanşează acţiuni de protest, săptămâna viitoare

Polițiștii, anunțul care „dă fiori” reci!

Foto: arhivă/descriptiv/ePitești.ro

Eco moto 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • George Mihai spune:

    Fără drept la grevă nu se poate obține NIMIC! Dacă strigă unii că „suntem egali” păi să fim egali frate! Gata cu obligații după program, gata cu „conduita necorespunzătoare”, gata cu obligații de rezervist, gata cu TOATE! EGALITATEEEEEEEE!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3