EcoMoto 930×122

bodycam-uri

POLIȚIȘTII LOCALI, „ARMĂ” DECISIVĂ ÎMPOTRIVA ȘOFERILOR AGRESIVI

Polițiștii locali din municipiul Craiova (județul Dolj) cu atribuții în domeniul circulației rutiere au primit bodycam-uri, transmite Mediafax. Camerele video de ultimă generație care vor fi purtate în timpul serviciului de polițiștii locali craioveni ar urma să le faciliteze acestora munca, în special atunci când au de-a face cu șoferi agresivi, fiind, totodată, și în avantajul șoferilor.

Citiți și: Simfonia Lalelelor, luată cu asalt de polițiștii locali. Sancțiuni usturătoare

Va achiziționa și Poliția Locală Pitești, în premieră aici, asemenea echipamente? Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Bogdan Aristănțoiu (foto), și în Pitești ar urma să fie cumpărate bodycam-uri.

”Poliția Locală Pitești are în plan achiziționarea unor astfel de echipamente, s-a discutat despre acest aspect, însă nu știm cu exactitate când ar urma să intre în dotarea instituției.”, declară Aristănțoiu pentru ePitești.

Citiți și: Nu se aștepta nimeni la așa ceva: Poliția a intervenit la grădiniță!

Bogdan Aristănțoiu adaugă că ”aceste camere ar fi de un real folos pentru noi, ținând cont că ne confruntăm cu numeroase probleme pe stradă. Ar urma să fie înregistrate convorbirile cu cetățeanul, dar și faptele în sine, acolo unde există. În același timp, le-ar fi de ajutor și cetățenilor.”

„De acum, poliţiştii locali cu atribuţii de circulaţie rutieră vor fi dotaţi cu 10 camere care înregistrează audio şi video.

Acest sistem este un sprijin real pentru noi, pentru că are rolul de a-l proteja pe poliţistul aflat în misiune, dar este şi în avantajul cetăţenilor, pentru că poliţistul nu va mai avea o atitudine nelalocul ei. Poliţistul este obligat, înainte de toate, să îl înştiinţeze pe cetăţeanul oprit că întreaga discuţie este înregistrată atât audio, cât şi video, abia apoi să-l informeze ce faptă a săvârşit şi care este sancţiunea.

Agenţii care le vor utiliza au fost instruiţi şi consider că este un pas înainte către un serviciu modern, în slujba cetăţeanului.”, afirmă directorul Poliţiei Locale Craiova, Octavian Mateescu, citat de Mediafax.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90