930×122 CAPRA 5

M.A.I

Polițiștii, pompierii, jandarmii, ies în stradă! Prima grevă din istorie!

Ministerul Afacerilor Interne ar putea intra în grevă.

Citiți și: Reprezentanți M.A.I, buzna la Centrul de Transfuzie: Au rămas cu gura căscată

Sindicatul Europol a anunțat vineri, 22 iulie, eşecul negocierilor pentru încheierea Contractului Colectiv de Muncă.

Astfel, angajaţii MAI ar putea intra în grevă, pentru că în urma unor negocieri cu privire la contract, reprezentanții instituției au refuzat o serie de propuneri, notează Antena 3.

Citiți și: Vrei să lucrezi la stat? M.A.I angajează fără concurs

Aceste negocieri ale contractului colectiv au început în urmă cu o lună și jumătate, iar partea sindicală a fost reprezentată de cele trei organizații sindicale reprezentative la nivelul M.A.I., printre care se numără și Federația Publisind din care face parte Sindicatul Europol, potrivit sursei citate.

„Dacă în cazul Acordul colectiv, valabil pentru polițiști, am scris la momentul respectiv că a fost o adevărată cacealma, fiind inițiat, negociat și încheiat în aceeași zi, având la masă lideri ai unor organizații sindicale care nu au reprezentativitate, și care au fost folosiți de către MAI pentru a bloca orice propunere care să vizeze stabilirea unor drepturi suplimentare pentru polițiști, în ceea ce privește Contractului colectiv, valabil pentru personalul contractual, MAI a respectat întocmai prevederile legale.

Precizăm că procedura de anulare a acestui Acord colectiv este în derulare.

De asemenea, în cazul negocierii CCM-ului nu au mai îndrăznit să se folosească de organizații sindicale nereprezentative și de lideri aserviți pentru ca acestea să semneze Contractul colectiv, pentru că erau conștienți că Ministerul Muncii și Solidarității Sociale va refuza înregistrarea acestuia”, arată o informare a sindicatului.

În cazul în care apare refuzul angajatorului de a accepta propunerile formulate unanim de către Federația Publisind, FSNPPC și Smart LEX, se pot crea premisele organizării primei greve din Ministerul Afacerilor Interne.

GREVĂ DE AVERTISMENT URMATĂ DE GREVĂ PROPRIU-ZISĂ

„Sigur, până la momentul încetării activității de către personalul contractual, legea ne obligă să parcurgem etapele concilierii și medierii care se vor asigura de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

După această etapă a concilieri, dacă MAI nu va accepta revendicările, este obligatorie notificarea unităților M.A.I. despre organizarea grevei de avertisment care nu poate dura mai mult de două ore și în cele din urmă a grevei propriu-zise, pe perioadă nedeterminată”, precizează sindicatul.

Foto descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

8 comentarii

  • Florin spune:

    Voi mai aveți de făcut greva nu va mai ajunge Polițiști trebuie sa fie testați pe fiecare an la probe fizice ,la fel cum dau examen după ce sânt polițiști foarte lenți la copitolu condiție fizică

  • Costel spune:

    Florin, ar însemna ca jumătate din polițiști sa stea acasă.
    Corect asa ar fi, anual sa dea probe fizice și sa respecte un barem de masa corporala, etc etc.
    In afara, nu am văzut niciun polițist de teren sa fie supraponderal.
    La noi, după primii 5 ani se instalează burta.

    Sa dea probe și cine nu trece, sa fie tras pe dreapta cu penalizare procentuala.
    La a doua problema, penalizarea mai mare și tot asa. Dacă tot ii pensionam la 48 de ani, sa fie frate conform, tipla..slim fit implicați.
    Dacă știam ce abureala e politia sau tot ce tine de mapn și mai, ma făceam polițist. Ce mare șmecherie sa faci o prăpădit de sub-ofițeri și apoi la mișto dreptul la o facultate No-name sa devi ofițer.
    M-am deșteptat prea târziu.
    Sunt curios peste 20-30 de ani de unde va ma plăti statul polițiști, militari și pensii speciale, ca toată lumea pleacă din tara. Diferența fata de ce era înainte, este ca înainte lumea pleca la întâmplare, acuma se pleacă planificat. Când copiii fac 18 ani, pac..pleaca din tara.

  • costelbatranul spune:

    Sunteti cam frustrat domnule Costel
    „ii pensionam” 😂 ce vrei sa spui, mosule, ca lucreaza ptr tine? si ce daca au burta? e o investitie pe care nu ti o poti permite?
    si daca era asa usor sa mergi la subofiteri iar apoi sa devi ofiter, de ce nu ai facut asta? fapte, nu atatea vorbe pe facebook si in comentarii. v-ati pensionat toti mosnegii si acum va aratati frustrarile pe aici. cu ce scop?

  • Ioana spune:

    Domnu ‘Costel
    Nu sunt pensii speciale.
    Sunt singurele care ar trebui să fie și sunt de serviciu – ocupaționale

    Pe cuvânt că nu ies la 48 de ani, că mai sunt cursuri și altele când nu au grupe de muncă pentru a putea trece în REZERVĂ la vârsta aia.

    Vârsta standard de pensionare /trecere în rezervă este 60 de ani.

    Dar nu vorbește nimeni despre ăia, cam mulți în ultima vreme, care se pensionează pe cale naturala, prin deces.

    Și vedeți că sunt locuri scoase la concurs.
    Vă puteți găsi un loc de muncă.
    Așa cum vă doriți.
    Încercați.

    Pe cuvânt.

  • Bogdan spune:

    SÂNT de acord cu cel care a scris primul comentariu și consider că pe dumnealui ar trebui să-l testeze la limba română…

  • Ryusfl spune:

    Dle Costel , sunt locuri scoase la concurs, de ce nu vă înscrieți? Niciodată nu e prea târziu…. Nu iese nimeni la 48 de ani la pensie… Sunt acolo niste grupe de munca, ca peste tot…
    Nu am să înțeleg niciodată ura asta eviscerală pt polițiști a cetățenilor. In nicio tara din lume Politia nu este mai urâtă că în Romania si culmea de către cei care ar trebui sa o susțină… Da stiu ca nu există padure fara uscaturi cum este in absolut fiecare domeniu din lumea asta… Nu înțelegeți ca o politie slabă, o politie prost plătită si fără drepturi, fara autoritate înseamnă că în curând o să vă apărați sigur ca în vestul sălbatic?

  • Ryusfl spune:

    Dle Costel , sunt locuri scoase la concurs, de ce nu vă înscrieți? Niciodată nu e prea târziu…. Nu iese nimeni la 48 de ani la pensie… Sunt acolo niste grupe de munca, ca peste tot…
    Nu am să înțeleg niciodată ura asta eviscerală pt polițiști a cetățenilor. In nicio tara din lume Politia nu este mai urâtă că în Romania si culmea de către cei care ar trebui sa o susțină… Da stiu ca nu există padure fara uscaturi cum este in absolut fiecare domeniu din lumea asta… Nu înțelegeți ca o politie slabă, o politie prost plătită si fără drepturi, fara autoritate înseamnă că în curând o să vă apărați singur ca în vestul sălbatic?

  • Undercover spune:

    Penibil… scuze peste scuze, cum ca sunteți prost plătiți, cum ca și voi ieșiți la 60 de ani la pensie, cum ca noi oamenii de rând care ghici ce plătim taxe și impozite șamd ne vom apăra singuri, cum ca noi suntem împotriva poliției etc. Am o întrebare dragilor , de ce nu ati ieșit la proteste cum am ieșit si noi pentru bunăstarea populației? De ce credeți ca voi meritați mai mult decât oamenii de rând sa aveți salarii așa de mari? De ce va comparați cu ale forte de ordine din alte tari? Ati trăit acolo, sau ati călătorit măcar in tara despre care tot afirmați ca poliția e respectata? Nu! Nu ati locuit pentru ca nu v-a permis uniforma. Vorbiți din YouTube si Facebook așa ca va spun din experiența proprie ca nicăieri poliția nu e respectata! Nu stiu ce basme cu polițiști ati citit voi dar pe “afara” atunci când pe cetățean îl doare ceva poliția se alătura si dacă nu o face este înlăturată de către oameni! Au semnat un jurământ si acela ca ei sunt in slujba poporului si in slujba legii! Dar dacă legea este stricata sau nerespectata ei au coloana vertebrală sa se alăture poporului! Ăla este singurul moment in care forțele de ordine sunt oarecum respectate și asta pt ca lupta cot la cot cu poporul pentru aceeași cauza! Așa ca dragilor, dacă vreti respect și mai mulți bani va anunț ca aceste 2 lucruri se câștiga in 2 feluri: fie prin umilire reciproca pentru a-si asigura fiecare locul mai sus, ( fapt care se întâmpla de foarte mult timp ) fie prin alăturarea voastră poporului si luptând cot la cot pentru o cauza nobila! vrei respect, câștiga-l dar ai grija, cu respect se câștiga respect și cu forța se câștiga forța! O zi frumoasa și mult succes!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3