930 x122 grota rece

femeie

POLIȚIȘTII ZILEI. DECIZIE SALVATOARE ÎN ȘTEFĂNEȘTI

Polițiștii zilei. Decizie salvatoare în Ștefănești. Agentul-șef Răzvan Popa (36 de ani) și agentul-șef adjunct Daniel Preda (33 de ani) sunt polițiștii zilei.

Citiți și: Polițiști de la Rutieră, condamnați să dea înapoi brânza luată ca șpagă

Astăzi, în jurul orei 10:30, cei doi, aflați în timpul serviciului în orașul Ștefănești, au luat decizia de a însoți până la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Pitești un autoturism în care se afla o femeie cu stare de rău.

Polițiștii erau la intersecția străzii Valea Mare cu strada Cavalerului din Ștefănești în momentul în care au fost informați de șoferul autoturismului că transportă la spital o persoană cu stare de rău.

Citiți și: Manager Spital Mioveni: „Să nu se mai plece spre alte zone, cum ar fi București!”

„Polițiștii au observat rapid că în autoturism se afla o femeie, tânără, care avea o stare vizibilă de rău și, fără alte explicații, au rugat șoferul să urmeze echipajul până la o unitate medicală din municipiul Pitești.

Pe drum, polițiștii au anunțat părăsirea zonei de competență având în vedere misiunea neprevăzută, totodată fiind înștiințată și unitatea de primiri urgențe. La spital, polițiștii, ajutați de personalul medical, au preluat persoana din autoturism și au transportat-o până în camera de gardă, aceasta fiind în stare de semiconștiență. Îi felicităm pe colegii noștri pentru prezența de spirit”, transmite Biroul de presă al Poliției Argeș.

Polițiștii lucrează la Formațiunea Rutieră Ștefănești.

Rudele femeii au chemat Salvarea, dar niciun echipaj nu era disponibil

Femeia dusă la spital, Claudia Tătărușanu, are 31 de ani și este din Ștefănești. Potrivit directorului Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Argeș, Marian Hiru, femeia a fost văzută de un medic neurolog și i se fac investigații suplimentare.

„Este la computer tomograf, cu funcții vitale stabile, nu există un pericol vital, dar trebuie elucidată cauza. Poate fi o intoxicație medicamentoasă sau de altă natură, poate să fie, Doamne-ferește, un atac cerebral, o tumoare cerebrală, pot fi mai multe cauze care să fi dus punctual la starea respectivă.

Familia argeșencei a sunat la 112, însă niciun echipaj nu era disponibil la momentul respectiv. „Au solicitat un echipaj de ambulanță la ora 10 și 28 de minute, moment la care toate resursele erau în teren la solicitări. Deci, nu era niciun echipaj disponibil. În interval de 10 minute s-a eliberat echipaj, s-a luat legătura cu apelantul și ni s-a spus că nu mai este nevoie, că au agreat o altă soluție, să meargă cu mijloc propriu (n.r. – vărul femeii a luat decizia să o ducă la spital).

Era (n.r. – femeia) undeva la școală, acolo unde copilul ei era la olimpiadă, ceva de genul. Au constatat că nu mai poate vorbi, nu mai poate articula sunete”, declară pentru ePitești Marian Hiru.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3