NOR CURIER 930X122

politia arges

Polițistul care a băgat spaima în șoferi! Ce spune despre tinerele polițiste și despre primarul Gentea

Interviu EXCLUSIV. Polițistul care a băgat spaima în șoferi! Ce spune despre polițiste și despre primarul Gentea.

Citiți și: Pitești. A văzut prea multe filme! Un mascat a atacat oamenii în Centru!

Dan Dobre și-a început cariera de polițist în anul 1997, iar data de 30 septembrie 2022 a reprezentat pentru acesta ultima zi de muncă în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Argeș.

Ceea ce puțină lume știe este faptul că Dan Dobre nu a fost doar polițist rutier, acesta a făcut parte și din Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale al IPJ Argeș. Ca polițist rutier, nu și-a desfășurat activitatea doar în Argeș, ci și în Sibiu.

Citiți și: Argeș. Asemenea inconștient, mai rar! Ce a făcut un individ nici nu poți gândi

De-a lungul celor peste 20 de ani de experiență, Dan Dobre a trăit momente marcante în cariera de polițist

Printre acestea se numără și accidentul grav din anul 2004, din Pitești, când băiatul unei afaceriste din municipiu, care deține mai multe spații comerciale, a fost pe punctul de a-și pierde viața într-un accident de mașină.

Agentul Dan Dobre a fost cel care l-a salvat pe tânăr, oprindu-i hemoragia până la venirea echipajelor de salvare. Șoferul fusese proiectat prin parbriz în afara autoturismului și se tăiase la gât.

Deși evenimentul a fost unul extrem de grav, Dan Dobre ne povestește că o altă întâmplare a fost cea care i-a marcat cariera.

„Am fost legați la mâini și la picioare”

Dan Dobre: Am avut un accident pe Autostradă cu o fată însărcinată din Pitești. Când i-am luat pulsul am crezut că trăiește, dar de fapt pulsul era al copilului din pântec.

Am fost supărat că nu am putut să-i fac cezariană. Ambulanța care a venit la fața locului era cu o asistentă, nu cu doctor. Dacă era un doctor am fi tăiat-o, i-am fi scos copilul și ar fi supraviețuit măcar copilul.

Ea a murit, iar ulterior a murit și copilul până a venit o altă ambulanță. Asta m-a marcat cel mai mult, că nu am putut să facem nimic, am fost legați la mâini și la picioare.

Deși a hotărât să iasă la pensie la vârsta de 50 de ani, Dan Dobre ne mărturisește că are multe planuri de viitor

ePitesti: Ce urmează pentru dumneavoastră acum? 

Dan Dobre: Aș avea niște proiecte. Aș vrea să-l conving pe domnul Gentea să formeze o brigadă de polițiști locali motocicliști, care ar putea să intervină pe raza municipiului Pitești. Am niște idei. În Pitești, noi nu avem la momentul acesta nici la Poliția Rutieră motocicliști, nici la Poliție Locală.

ePitesti: Ați vrea să intrați și în Poliția Locală pe motocicletă?

Dan Dobre: Da, dacă au nevoie să-i formez. Există așa ceva în București, în Timișoara.

De exemplu, dacă pe Dealu Negru, un autocar încărcat cu turiști în tranzit este lovit de o cisternă sau de un tir și blochează totul și este durere națională, la fața locului, dacă pleacă un motociclist, în spate cu un doctor, din Pitești, ajunge într-un sfert de oră. Dacă traficul este blocat ajunge foarte repede. Nici ambulanțele, nici SMURD-ul cu elicopterul nu ajung atât de repede. Un doctor poate salva mai multe vieți ajungând în timp util cu un motociclist.

ePitesti: Cum vedeți tranziția între polițiștii foarte vechi și cei foarte tineri? Credeți că se vor descurca la fel de bine? Ce părere aveți?

Dan Dobre: Se vor descurca, dar trebuie să se perfecționeze permanent și trebuie să și înțeleagă că nu întotdeauna omul greșește cu intenție. Adică trebuie să cântărească foarte atent și foarte bine situația de fapt. Nu trebuie să înceapă să scrie (n.r. procesul verbal) din prima. Trebuie să analizeze toate situațiile, ale tuturor părților, de exemplu șoferii care sunt implicați într-o tamponare. Nu trebuie să se grăbească, nu trebuie să fie pripit (n.r. agentul de poliție) din cauza valului tinereții.

ePitesti: În ultimul timp sunt foarte multe fete la Poliția Rutieră din Pitești, probabil și în toată țara. Ce părere aveți?

Dan Dobre: Le recomand să nu mai poarte părul acela așa desfăcut. Să privească în afară cum arată polițistele olandeze, belgiene și nemțești, care au părul prins în spate, cu coadă.

Le recomand ca unghiile să nu fie atât de mari și proeminente, machiajul să nu fie atât de consistent, pentru că noi (n.r. Poliția Română) nu suntem casă de modă, nu suntem podium pe stradă. Suntem un aparat în folosul comunității.

Nu suntem o prezentare de manichiură, de coafură și așa mai departe. Aceasta este părerea mea. Cu cine am fost în stradă, cine a lucrat cu mine, i-am spus din start. Și am colege care fac așa.

 

Îi dorim şi noi ani mulţi la pensie agentului Dan Dobre și mult succes pe viitor!

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Dani spune:

    Polițistele de care vorbește domnul nu au nicio autoritate. Arată ca niște piți. Se fac de râs. Îți vine să le iei la per tu.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3