NOR CURIER 930X122

autoturism

POMPIERUL ZILEI. A SALVAT O MAȘINĂ CU STINGĂTORUL DE LA BISERICĂ

”Prezența de spirit a unui pompier cu experiență a limitat efectele unui incendiu izbucnit la un autoturism. S-a întâmplat ieri, în cartierul Prundu din Pitești. Un autoturism, condus de un bărbat, care se afla în mers pe bulevardul Petrochimiștilor, a luat foc în dreptul unei biserici. Imediat, șoferul a tras pe dreapta și incendiul a fost anunțat la 112.

Citiți și: Pitești. Intervenție de urgență în Nord, acum! Arde un apartament!

Până la sosirea echipajelor specializate, mai mulți martori au sărit să îi dea o mână de ajutor șoferului și au încercat să intervină cu stingătoarele din autoturismele lor. Din fericire, în zonă s-a aflat și colegul nostru plutonierul adjutant șef Ionel Berbecaru, șef gardă de intervenție la Detașamentul de Pompieri Pitești, care era în timpul său liber.

Acesta a acționat cu stingătorul din autoturismul său, dar experiența și prezența de spirit l-au făcut să se adapteze condițiilor și să meargă în biserica din apropiere, unde știa că va găsi stingătoare cu o capacitate mai mare, pe care să le folosească eficient pentru stingerea incendiului, produs de un scurtcircuit electric.

Citiți și: Argeș. Incendiu într-o gospodărie!

A reușit astfel să potolească focul încă din faza incipientă și să limiteze efectele distructive ale acestuia. Au ars numai cablurile electrice și elementele combustibile ale compartimentului motor, fiind salvat restul autoturismului.

Știm că meseria de pompier îți intră în sânge și devine un stil de viață, dar îi mulțumim colegului nostru pentru spiritul civic de care a dat dovadă”, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș. (Sursă foto: ISU Argeș)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90