EcoMoto 930×122

spitale covid arges

Prefectura, anunţ de ultimă oră privind spitalele COVID din Argeş

Instituția Prefectului Argeș informează că a fost transmisă către Ministerul Sănătății lista unităților spitalicești din județ care doresc să își reia activitatea în regim mixt (Covid și non-Covid). Propunerile au fost făcute de către managerii de spitale, ținând cont de tendința descrescătoare a numărului de cazuri Covid-19 și datorită gradului scăzut de ocupare a paturilor pentru pacienții infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Citiți și: Situaţia în spitalele din Argeş privind paturile pentru pacienţii COVID-19

Toate spitalele care se vor reorganiza pentru reluarea activităților non-Covid vor înainta DSP Argeș o actualizare a planului de supraveghere, prevenire și limitare a infecțiilor asociate asistenței medicale, a hărții zonelor de risc și a procedurilor operaționale privind dezinfecția, purtarea echipamentului de protecție personală și circuitele funcționale adaptate în conformitate cu măsurile specifice de prevenire și limitare a infecției cu virusul SARS-CoV-2. În același timp, DSP Argeș va reanaliza nevoia de oferire a serviciilor de asistență medicală spitalicească Covid în funcție de evoluția numărului de îmbolnăviri și gradul de ocupare a paturilor din județ.

Spitalele din județ care vor putea fi organizate pentru funcționarea în regim mixt sunt următoarele:

Citiți și: VERIFICĂRI ÎN SPITALELE DIN JUDEŢ

-Spitalul PNF Câmpulung- cu 27 paturi pentru pacienții non-Covid;

-Spitalul PNF Valea Iașului- cu 35 de paturi recuperare respiratorie post-Covid;

-Spitalul PNF Leordeni- cu 19 paturi pentru pacienții non-Covid (spitalizare continuă ftiziologie) și 8 paturi spitalizare de zi în Pavilionul I;

-Spitalul Militar Pitești- cu 14 paturi pentru pacienții Covid cu patologie sociată psihiatrică în pavilionul neuropsihiatrie;

-Spitalul Municipal Câmpulung- cu 149 paturi pentru pacienți non-Covid.

Amintim că încă din 29 mai 2020 spitalele folosite pentru tratarea pacienților Covid pot asigura și asistența medicală pentru pacienții non-Covid, în baza Ordinului ministrului Sănătății nr. 961/2020. Conform ordinului menționat, “în funcție de evoluția epidemiologică locală, spitalele care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2 pot asigura, cu avizul DSP, asistența medicală și pacienților non-COVID-19 în condițiile existenței circuitelor funcționale complet separate, fără a fi necesară externarea/transferarea tuturor pacienților internați către alte spitale.”

(Foto: descriptiv)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3